Rolf Teigen er tilbake som trener i Grorud (Foto: TV 2/)
Rolf Teigen er tilbake som trener i Grorud (Foto: TV 2/)

Teigen og Bryne unngikk rettssak

Enige om forlik ved hjelp av rettsmekling.

Tidligere Bryne-trener Rolf Teigen og Bryne satt fredag i rettsmeklingsmøte i Jæren tingrett i over åtte timer før de kom til enighet.

- Først og fremst er jeg veldig glad for at det er over. Så gleder jeg meg til en spennende fotballfremtid for min egen del, sier Rolf Teigen til TV 2 Sporten etter at forhandlingene er over.

- Vi er enige om at innholdet i avtalen er mellom oss. Vi er også enige om at den konflikten som har oppstått etter avviklingen av trenerforholdet til Teigen har vi nå lagt bak oss, sier Brynes styreleder Per Bergstad.

- Noe misfornøyd
Verken han eller Teigen vil si noe om hvor mye Bryne må betale i kompensasjon.

- Når en dommer starter slike meklinger sier han at partene skal gå noe misfornøyde ut av meklingen. Der er vel vi, sier Bergstad.

- Er du misfornøyd?

- Jeg er veldig fornøyd med at vi er ferdig, svarer Bergstad.

Hevdet oppsigelsen var usaklig
Teigen hevdet oppsigelsen 19. mai var usaklig og ville ha lønn ut kontraktsperioden som er ut 2010, noe som tilsvarer godt over én million kroner

Bryne lå den gangen på sisteplass i Adeccoligaen med tre poeng på seks kamper og mente kontrakten tilsa at han ikke hadde krav på ytterligere kompensasjon en lønn ut måneden.

- Vi tok en beslutning da vi gikk til oppsigelse og forventet at den kunne få et rettslig etterspill, sier Bergstad.

Unngikk rettsak
Dersom det ikke hadde blitt oppnåd enighet ville saken, som første treneroppsigelse noensinne i Norge, ha endt i retten.

- Kom dere til et forlik fordi dere ikke turte å ta det til retten?

- Vi kom til et forlik fordi både vi og Teigen mente det var det rette på dette tidspunktet, svarer Bergstad.

Under etterfølger Mons Ivar Mjelde har Bryne klatret til 10. plass to runder før slutt, men er fremdeles ikke ute av nedrykks-sjiktet.

Se innslaget fra da Teigen ble ansatt som Bryne-trener her

355254