Val Kilmer, (Inish Scull), Steve Zahn (Gus McCrae), Karl Urban (Woodrow F. Call), Rachel Griffiths (Inez Scull)
Val Kilmer, (Inish Scull), Steve Zahn (Gus McCrae), Karl Urban (Woodrow F. Call), Rachel Griffiths (Inez Scull)

Tilbake til ville vesten

Se forhistorien til den prisbelønte serien "Lonesome Dove", hvor vi følger de to unge mennene McCrae og Call ut i den ville vesten.

To unge menn, McCrae (Steve Zahn) og Call (Karl Urban), verver seg som "Rangers" under kaptein Inish Scull (Val Kilmer) ledelse. De får i oppgave å finne de tre lovløse forbryterne indianerhøvdingen Buffalo Hump (Wes Studi), den berømte hestetyven Kicking Wolf (Jonathan Joss) og den meksikanske røverkongen Ahumado (Sal Lopez).

McCrae og Call må også kjempe mot de aggressive Comanche-indianerne, som gjør alt de kan for å forsvare sine territorier. I tillegg til det farlige livet på prærien, har de samtidig hver sine problemer på hjemmefronten. McCrae i forholdet til sin store kjærlighet Clara (Linda Cardellini), og Call i forhold til den unge prostituerte Maggie (Elizabeth Banks), som er svært forelsket i ham.

Val Kilmer spiller kaptein Inish Scull, en Yankee-aristokrat som har kjempet i krigen mot mexicanerne. Rachel Griffiths ("Six Feet Under") spiller hans kone, Inez Scull. En freidig kvinne, som liker å omgås andre menn når mannen er ute på oppdrag.

Da serien hadde premiere i USA fikk ble det en aldri så liten seerrekord. Over 15 millioner seere fikk med seg den første episoden, noe som er det største antall seere en mini-serie har hatt på noe nettverk på over to år.

Se "Comanche Moon" på TV 2 Zebra søndag 25. oktober kl. 17:00.