sun
sun

Kjendis-kokk slår tilbake mot Hellstrøm

...og får støtte av Arne Brimi. Se video.

- Ingen sum hadde vært stor nok for meg til å være med på de greiene der. Han har blitt en skikkelig hore, uttalte Eyvind Hellstrøm på TV2-programmet «Fredag» om sin tidligere kollega Erling Sundal i forrige uke.

Dette har skapt voldsomme reaksjoner både i bransjen og blant folk flest.

- Ble sjokkert

Nå får han svar på tiltale av Rema-kokken.

- Da jeg fikk høre hva han hadde sagt, tenkte jeg «jøssenavn, er det mulig å bruke sånn språk på riksdekkende TV?». Det sjokkerte meg litt, sier Sundal til «God kveld Norge».

Får støtte av Brimi

Kjendiskokk Arne Brimi gir Sundal sin fulle støtte.

- Den språkbruken synes jeg er altfor drøy. Erling prøver å gjøre en jobb for den saken, og selv om man har meninger om det bør man holde seg litt for fine til å bruke så brutale uttrykk verken om hverandre og andre folk. Da blir ikke debatten på et nivå folk er med på, og setter oss i et vanskelig lys, sier han til «God kveld Norge».

ArneBrimi680x383 SCANPIX (Foto: Roald, Berit , © ber )
ArneBrimi680x383 SCANPIX (Foto: Roald, Berit , © ber )

- Vi som driver med mat og gastronomi i Norge prøver vel å være seriøse samfunnsaktører, og da har vi vel et annet språk vi kan bruke enn dette, legger Brimi til.

- Prøver å gjøre en god jobb

Han tror årsaken er at Hellstrøm rett og slett har tatt med seg stilen fra TV-programmet «Hellstrøm rydder opp» inn i intervjuet.

- Eyvind har et TV-program som har har den stilen. Det er underholdning, og slik er det. Men han Eyvind har jo et sivilt liv i den bransjen han driver i, og han må ikke ta med seg den underholdningen inn i en kommentar på en flink kokk som prøver å gjøre en god jobb.

Sundal mener han gjør en god gjerning ved å stille opp i Rema-reklamen, som gir tips på hvordan folk kan lage middag til under hundrelappen. Dette er også tittelen på kampanjen.

- Målet mitt er å ende opp med 100 prosent rene industriprodukter, sier Erling.

- Matsnobberi er heldigvis for de fleste av oss et fremmedord. Det er altfor mange familier der ute som ikke kan fråtse i dyre råvarer. Da er dette alternativet, sier han.

- I tillegg til å drive med catering og matkurs så driver vi med konsulentoppdrag og produktutvikling. Og dette er en av grunnene til at jeg er med på dette. Ikke alle er like heldige å ha delikatessebutikker eller spesialforetninger med utvalg av det beste råvarene i sitt nærmiljø, sier Erling.

Og legger engasjert til:

- Og de finest ikke mange av de i oslo heller.

Tror ikke på unnskyldning

- Tror du at du får en unnskyldning?

- Nei det tror jeg ikke at jeg får, og jeg forventer det ikke heller. Men det er en ting jeg forventer meg av Hellstrøm. Jeg har hørt at han har planer om å legge ned Bagatelle i løpet av fem år. Vi i Flavours har masse kompetanse, så trenger han hjelpen vår, så bare ringer han, smiler Erling.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)