Tore Reginiussen  (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)
Tore Reginiussen (Foto: Solum, Stian Lysberg/SCANPIX)

Schalke 04 vil ha Reginiussen

Landslagsstopperen Tore Reginiussen er på vei til den tyske storklubben Schalke 04.

Det er Schalkes meritterte suksesstrener, Felix Magath, som har lagt sin elsk på den lovende Tromsø-stopperen. TV 2 Sporten vet at det har vært en dialog mellom Reginiussen og den tyske klubben den siste tiden, og at begge parter er innstilt på å starte forhandlinger om kontrakt når Tippeligasesongen er over i november.

Perfekt klubb
Reginiussen ønsker ikke å kommentere saken, men etter det TV2 Sporten erfarer, ser han både han og hans rådgivere på Schalke 04 som en perfekt klubb å fortsette karrieren i.

Felix Magath er kjent som en trener som er flink til å utvikle unge spillere, og har vunnet seriegull i Bundesliga med Bayern München, Stuttgart, og senest i fjor med Wolfsburg. Etter det sensasjonelle seriegullet i fjor, dro han videre til storklubben i Gelsenkirchen, der målet er å bygge opp et nytt storlag.

Reginiussen, som også har vært ønsket av Brann og Vålerenga, ser dermed ut til å være tapt for norsk Tippeliga.

- Jeg kan ikke legge skjul på at jeg primært ønsker å fortsette karrieren min i utlandet, sa Reginiussen til TV2 Sporten, under landslagssamlingen for 14 dager siden.

Dersom 22-åringen går til Schalke kan han se frem til et solid lønnshopp. I fjor står han oppført i skattelistene med en innekt på knappe 600 000 kroner.

TIL-konflikt?
Reginiussen er ferdig med sin kontrakt 1.desember i år, men inngikk i sommer en intensjonsavtale med Tromsø IL. Denne avtalen mener Reginiussen og hans rådgivere ikke er gyldig, fordi TIL ikke har oppfyllt alle de forpliktelsene som lå i den.

- Situasjonen i TIL i dag, er annerledes i dag , enn det var i sommer. Å oppfatte en intensjonsavtale som en bindende avtale for framtida, er feil slik vi ser det, sa rådgiver Torfinn Reginiussen, til TV2 Sporten i forrige uke.

Ledelsen i Tromsø IL ønsker ikke å uttale seg til TV2 om Reginiussen-saken. Men har hele tiden fastholdt at de anser intensjonsavtalen som bindene.