PS Kia
PS Kia

Denne skal utfordre Audi og Mercedes

...men til en mye lavere pris. Se de første bildene av splitter nye Cadenza.

Vi står foran en skikkelig stormoffensiv fra Sør-Korea i tiden som kommer. Hyundai og Kia har bestemt seg for å utnytte finanskrisen til å utfordre langt mer prestisjetunge merker. Og en av bilene som skal gjøre det er denne: Helt nye Kia Cadenza.

Tidligere har vi sett konseptutgaver av den. Nå er designet sluttført og bilen nærmer seg lansering på hjemmemarkedet.

Kvantesprang

Målsetningen er absolutt hårete. Kia har utpekt Audi A6 som hovedkonkurrent. Og for at Cadenza skal kunne bli en seriøs utfordrer til Audien, må den naturligvis løfte seg mange, mange hakk i forhold til Opirus som den erstatter.

Den nye folke-SUven: Se bildene av ix35 - klikk her:

Både Hyundai og Kia satser på å ta kvantesprang med bilene de skal lansere framover. Cadenza skal være fullstappet med utstyr og design er nå mye høyere prioritert enn tidligere.

Mye bil for pengene

Bilen er tegnet av en tidligere Audi-designer og Kia skal også ha lagt vekt på at interiøret må være mange hakk opp i forhold til dagens modeller. Det snakkes om "flytende" midtkonsoll, høy materialkvalitet og spesiell lyssetting av kupèen - for å nevne noe.

Akkurat dette var Audi tidlig ute med - les testen av nye A6 her:

Utstyrspakkene kommer også til å være svært omfattende. Cadenza blir ikke en spesielt billig bil, men den skal gi svært mye bil for pengene. I praksis slik at mye av det du må betale dyrt for hos statuskonkurrentene, her skal være standard. Dermed blir sluttsummen mye hyggeligere.

Kresne kunder

Hjemmemarkedet i Sør-Korea samt USA er de største for denne bilen, men det europeiske markedet er også svært viktig for Kia.

Vi er kanskje verdens mest kresne bilkunder. Og lykkes du i Europa, har du også gode muligheter til å lykkes overalt ellers. Offisiell premiere i vår del av verden blir etter alt å dømme på bilutstillingen i Geneve, neste år.

Kia gir mye bruktbil for pengene - sjekk oversikten her:

PS-Kia-2
PS-Kia-2