Dario Cologna  (Foto: Scanpix Sweden/REUTERS)
Dario Cologna (Foto: Scanpix Sweden/REUTERS)

Northug-rival mister sesongåpningen

Dario Cologna er skadet.

Val Senales, Italia (TV 2 Sporten): Sveitseren Dario Cologna, som snøt Petter Northug jr. for sammenlagtseier i både Tour de Ski og verdenscupen forrige sesong, er skadet og kan neppe stille hverken i verdenscupåpningen på Beitostølen eller i Kuusamo helgen etter, forteller Fredrik Aukland, landslagstrener for Sveits.

Cologna har ikke kunnet trene på seks uker grunnet avrevet hamstring (muskel i låret). Det er mulig at han kan prøve seg på ski i Val Senales denne uka.

- Hva betyr dette for forberedelsene til kampen om gull i Vancouver?

- Jeg regner med at dette treningsavbrekket ikke får noe å si med tanke på løpene under de olympiske leker. Men leit er det selvsagt og slik det ser ut nå blir Dario hjemme og står over verdenscupløpene både på Beitostølen og i Kuusamo, sier Fredrik Aukland.

- Det kan altså bety at han sesongåpner på hjemmebane, i Davos, 12. desember?

- Ja, mye tyder på det, men vi vet mer etter samlingen i Val Senales.

- Får han muligheten til å forsvare seieren i Tour de Ski?

- Hvis han er ett hundre prosent bra igjen i låret så er det en selvfølge. Tour de Ski er et av høydepunktene i sesongen, sier Fredrik Aukland fra Davos.

Der har det kommet litt snø, men ikke nok til å gå på ski. Derfor drar også det sveitsiske landslagslaget til Val Senales for å trene på breen der.