Jenson Button er ny verdensmester i Formel 1. (Foto: Paulo Whitaker)
Jenson Button er ny verdensmester i Formel 1. (Foto: Paulo Whitaker)

Jenson Button er verdensmester i Formel 1

En femteplass i Brasil var alt som skulle til.

Før dagens løp i Brasil kunne tre førere bli verdensmestere i Formel 1. Men nå er det hele avgjort. Britiske Jenson Button er den nye verdensmesteren i Formel 1 etter å ha kjørt et bra løp fra 14. startposisjon.

Før løpet ledet han med 14 poeng på sin teamkompis Rubens Barrichello, og 16 poeng på Red Bulls Sebastian Vettel. Men etter kvalifiseringen så det ut som Barrichello kunne utsette tittelkampen til det siste løpet i Abu Dhabi.

I dagens løp i Brasil startet Rubens Barrichello på første startposisjon, og ledet før sitt første depotstopp. Men i andre del av løpet ble han fanget i trafikk, mens Jenson Button kjempet seg opp fra 14. startposisjon til en femteplass.

Spikern i kista for Barrichello kom da Lewis Hamilton punkterte hjulet hans med frontvingen sin. Og Rubens endte på en åttendeplass. Vettel hadde et tøft løp fra 15. startposisjon, men klarte en god fjerdeplass. Det holder ikke.

Jenson Button kan derfor ta det med ro i siste løp. Han har vunnet Formel 1-mesterskapet i Brasil. Brawn har også klart å vinne konstruktørmesterskapet i sin første sesong som team.

Mark Webber vant løpet, sitt andre i karieren. Men i dag må han leve med å komme i skyggen for Buttons Formel 1-tittel.