Rio Ferdinand  (Foto:  /AFP)
Rio Ferdinand (Foto: /AFP)

Ferguson ber Rio skjerpe seg

United-manageren ber Rio Ferdinand om å heve spillet sitt.

Følg Man. United - Bolton i vårt livesenter fra kl. 16.00.

Manchester Uniteds vanligvis så stødige midtstopper Rio Ferdinand har fått mye kritikk i den engelske pressen etter en rekke svake involveringer både for klubblaget og det engelske landslaget den siste tiden.

Ferdinand fikk blant annet skylden for Englands 0-1-tap for Ukraina forrige helg. Den 30 år gamle midtstopperen måtte også tåle krass kritikk etter å ha blitt avslørt av Craig Bellamy i byderbyet mot Manchester City tidligere denne sesongen.

Dårlig statistikk
Statistikken viser dessuten at Ferdinand har levert langt mindre presist forsvarsspill enn hva tilfellet var i forrige sesong. Hittil i sesongen har han bare vunnet 60 prosent av duellene han har vært involvert i, mot 84 prosent forrige sesong.

Til tross for at Ferdinand virker rusten tror Manchester United-manager Sir Alex Ferguson at Ferdinand vil heve spillet sitt i tiden fremover.

- Jeg tror han har skjønt alvoret. Med ferdighetene og erfaringen som han har burde det ikke være noe problem for ham å takle denne situasjonen og heve spillet sitt. Jeg er sikker på at han vil gjøre det, sier Ferguson ifølge The Sun.

Se intervju med Ferguson i videovinduet øverst!

Kort vei til benken
Han sender en advarsel om at dersom det ikke skjer er veien til benken kort.

- I forsvar har vi mange alternativer så han er nødt til å finne tilbake til formen snart. Det er viktig for en manager å velge riktig lag, sier Ferguson.

Ferguson innrømmer at han aldri har sett Ferdinand slite så tungt siden han kom til klubben fra Leeds i 2002.

- Jeg tror ikke han har slitt så mye siden han kom til klubben for første gang. Det er jeg ganske sikker på, sier han.

Følg Man. United - Bolton i vårt livesenter fra kl. 16.00.