Petter Northug  (Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX/SCANPIX)
Petter Northug (Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX/SCANPIX)

D-dag for OL

Petter Northug jr. vil gå alle distanser i OL.

Livigno (TV 2 Sporten):

Petter Northug jr. har lyst til å gå alle øvelsene i de olympiske leker, landslagstrener Morten Aa Djupvik er usikker på om det er lurt. Lørdag 28. desember går trønderen klassisk sprint under verdenscupen i Kuusamo.

- Innsatsen her blir nok veldig avgjørende for Northug jr. med tanke på å gå sprint i Vancouver, sier Aa Djupvik.

Det er seks langrennsøvelser under de olympiske leker og i utgangspunktet kan Northug jr ta medalje i alle.

- Men skal vi velge bort en øvelse så ryker nok sprinten først, den er krevende med prolog, kvartfinale, semifinale og finale. Vi får nok en pekepinn i Kuusamo i slutten av november om hvor han står i forhold til konkurrentene, sier Djupvik.

- Er jeg i form så går jeg så mye jeg får lov til, sier Petter Northug jr selv

- Åpningsøvelsen er 15 km fristil enkeltstart, det er kanskje ikke her Northug jr har størst vinnersjanse, men han skal gå, hvorfor det?

- Tjaa, si ikke det, Petter kan ta medalje han. Og i utgangspunktet stiller han til start, jeg tror det er lurt for Petter " å komme i gang" med mesterskapet. Og han er såpass klok at hvis han ikke føler at han har dagen så tar han løpet mer som en gjennomkjøring.

- Hvor har Northug jr. størst mulighet for gull?

- Slik jeg ser det nå, før sesongen har begynt og mye kan endre seg fram til dagene i februar, så er det på 30 kilometer skibytte. Men også på femmil klassisk fellesstart blir han nok vanskelig å ha med å gjøre for konkurrentene, sier landslagstrener Morten Aa Djupvik.