Petter og Henning Solberg (Foto: Tony Welam)
Petter og Henning Solberg (Foto: Tony Welam)

Vil kjøre rally i Telenor Arena

Solberg-brødrene med store planer - men Martin Schanche stjal showet.

Se Schanches beste i videovinduet over!

På en pressekonferanse i Telenor Arena torsdag fortalte Petter og Henning Solberg om Solberg Extreme Motor Show, som skal arrangeres inne i Stabæks storstue i slutten av november.

- Vi tenkte det kunne være morsomt å kjøre bil der inne, og nå får vi det til, så dette blir et kjempeshow. De unge talentene skal få vise seg fram, og vi henter inn den eldre garde som skal få kjøre mot hverandre som i gamle dager, sier Henning Solberg.

Til showet blir det lagt asfalt i hele Telenor Arena, og så skal sjåførene kjøre dueller mot hverandre i de forskjellige klassene.

- Den ene klassen kaller vi EG, det står for "Eldre Gærninger", flirer lillebror Petter.

Gamle rallycrosshelter
Og i den klassen dukker velkjente navn som Bjørn Skogstad, Eivind Opland og Ludvig Hunsbedt opp, i tillegg til den norske rallykongens svigerfar Per-Inge Walfridsson - og legenden som kjempet mot Walfridsson på slutten av 70-tallet: Martin Schanche.

- Men han må nok legge seg i hardtrening skal han henge med oss gutta, sier Petter Solberg og klapper Mr. Rallycross på ryggen.

- Ikke slå så hardt, rusta ramler av, kontrer Schanche, som tradisjonen tro leverte flere gullkorn i løpet av presse-seansen på Fornebu.

- Får se om det er krutt i gubben
- Jeg får vel ta på meg gamlefars-smilet og se om det ennå er noe krutt i gubben. Men det som er mest moro er at dette ikke skal bli en døgnflue, men noe som skal bli en tradisjon fremover, sier Mister Rallycross. Da kontrer Petter Solberg:

- Er du bekymra over det når vi er med?

- Jeg er litt bekymra for dere, for dere begynner å bli litt rustne dere også etter hvert, sier Schanche og sikter til det faktum at det er ei stund siden rally-brødrene leverte pallplasser på bestilling i VM - men da snapper Petter mikrofonen.

- Nå er det nok prating, flirer verdensmesteren fra 2003.

Stjernespekket show
Rallyduoen lover mye show og store navn til showet. Mannen som kan snappe årets VM-tittel i den gjeveste rallyklassen foran nesa på Sébastien Loeb, finske Mikko Hirvonen, er allerede klar, det samme er de tidligere verdensmesterne Marcus Grönholm og Tommi Mäkinen. Og kanskje kommer Ferraris formel 1-profil Kimi Räikkönen.

- Vi får låne investoren Arne Fredlys 2005-modell Ferrari, og så jobber vi med å få Kimi til å kjøre den her inne. Da kan jeg love at det skal bli lyd. Jeg kan ikke love at han kommer, for han har et tett program, men han har i alle fall ikke sagt nei ennå, sier Petter.

Solberg-brødrene mener det mest unike med arrangementet blir muligheten til å få se bilene og møte stjernene på nært hold.

- Etter at vi har kjørt ferdig parkerer vi alle bilene nede på banen, og så kan publikum komme ned og kikke, sier Henning.

- For en tulling
- Og det er alltid stas å møte sine idoler. I 1987 vant jeg et mesterskap hvor premien var å få sitte på med Martin Schanche en tur på Lyngåsbanen og møte ham inne på serviceområdet. Men så hadde Martin gjort det dårlig på trening, så jeg fikk ikke komme inn en gang. Jeg så sånn opp til ham, og tenkte "for en tulling," ler Petter Solberg.

- Det tenker han ennå, svarer Schanche, før Henning lover at Petter skal få sjansen til å sitte på denne gangen.

- Jeg gleder meg til du skal kjøre, sier Petter.

- Til å sitte på med meg? spør Schanche.

- Ja, det kan jeg også gjøre, sier yngstebror Solberg. Men da får han merke Schanches humor:

- Har du vannsikker truse?

Se Schanches beste i videovinduet over!