Carsten_Skjelbreid (Foto: Thomas Reisæter/)
Carsten_Skjelbreid (Foto: Thomas Reisæter/)

Carsten fikk kjeft av Gro Harlem Bruntland

- Statsministeren kikket rundt seg, ba mannen som filmet seansen skru av kameraet før hun satte igang.

- Som journalist hender det titt og ofte at vi får kjeft over en lav sko. Det er enkelte episoder man husker bedre enn andre. For 16 år siden stod jeg som Radio 1-reporter og ventet på tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland i forbindelse med Stortingets årlige skirenn i Holmenkollen, skriver Carsten i sin danseblogg.

Les også: - «Skal vi danse» er et litt urettferdig konsept

Første statsministerintervju

- Pressen hadde den vinteren hatt fokus på at Brundtland hadde slanket seg og temaet var omtalt i både kulørte ukeblader og av Akersgata. Radio 1 skulle ikke være noen dårligere og forsøkte seg med følgende spørsmål: «Du har jo gått en del ned i vekt i vinter. Merket du en forbedring i skisporet?»

Og det var da det skjedde.

- Statsministeren kikket rundt seg, bad mannen som filmet seansen skru av kameraet før hun satte igang med en leksjon jeg aldri kommer til å glemme. Èn ting er å få kjeft på jobben, på skolen, hjemme eller av fotballtreneren. Men når «landsmoderen» setter sinteøynene i deg og begynner med argumentasjon var det lite rom for diskusjoner.

Les også: Se Carsten som «The Terminator»
Les også: Kjempenedtur på trening for Carsten

Overdreven fokus på vekt

Hvorfor kom Carsten til å tenke på det akkurat nå?

- Det er mulig at jeg gjør fra meg i eget rede, men jeg kan ikke la være: Jeg synes det er overdreven fokus på vekttap og slanking i omtalen av «Skal vi danse», skriver Carsten.

- Jeg er blant de som har tapt mange kilo i løpet av treningsperioden. Hvor mange kilo det er, er for meg uviktig; jeg eier ikke engang en badevekt og veier meg hvert skuddår. Maks. Det som er hundre prosent sikkert er at de kiloene jeg har tatt av kommer tilbake igjen når denne konkurransen er over. Jeg håper ikke jeg opplever overskriften: «Se, så tjukk han har blitt».

Les Carstens blogg her.