TV2s sykkelekspert er siste mann ut i Broom Racing. (Foto: Bjørn Olav Amundsen)
TV2s sykkelekspert er siste mann ut i Broom Racing. (Foto: Bjørn Olav Amundsen)

- Blir et knallhardt Tour de France

Dag Otto Lauritzen spår et knallhardt Tour de France 2010.

Onsdag ble neste års Tour de France-løype presentert.

Ta en reise gjennom Tour de France 2010 her!

Det blir en voldsom kamp, og utrolig spennende!

Den inneholdt flere overraskelser – blant annet en fjerdeetappe med hele sju brosteinspartier. Totalt er det 13 kilometer med brostein.

- Tidenes hardeste?
TV 2 Sportens sykkelekspert Dag Otto Lauritzen spår at det kanskje kan bli tidenes hardeste Tour de France.

- Spesielt på fjerdeetappe, med så mange brosteinspartier, blir en tøff utfordring. Ikke minst med tanke på sammenlagtfavoritten. De må satse på å stille foran i noe som er svært tøffe veiforhold. Det blir en voldsom kamp, og utrolig spennende, sier Lauritzen til TV 2 Sporten.

Løypen neste år inneholder 10 flate etapper, og seks fjelletapper - hvor tre av målgangene er i fjellet.

- Jeg er glad for at det blir målgang i fjellet. Men slik jeg ser det, så blir dette et knallhardt Tour de France, mener Lauritzen.

Dag O2 Mobil (Foto: Arne Sævig/Keno Reklame)
Dag O2 Mobil (Foto: Arne Sævig/Keno Reklame)

Fjernet lagtempo - igjen
Lagtempo er nok en gang fjernet fra programmet.

- Jeg synes det er litt kjedelig, fordi sykkel er en lagidrett. Men et lagtempo er uheldig for sammenlagtfavorittene som sykler på det dårlig lag, sier Lauritzen, som tror flere nordmenn vil markere seg sommeren 2010.

- Jeg håper det blir mange nordmenn på startstreken, og at de gjør det bra. Og jeg tror nok at Thor Hushovd er sugen på en ny grønn trøye, oppsummerer han.

97. utgave
97. utgave av treukersrittet på sykkel starter i nederlandske Rotterdam 3. juli 2010 og avsluttes i Paris 25. juli.

Rittet strekker seg over 20 etapper (pluss prolog) og til sammen 3596 kilometer – 136,5 kilometer lenger enn sist sommers versjon.

Etter starten i vindfylte Nederland, beveger feltet seg inn på belgisk brustein. Klassiske brusteinspartier fra Paris – Roubaix blir tatt i bruk, og den tredje etappeavslutningen blir i den fryktede Arenberg-skogen.

«Dødens sirkel»
Etter at Alpene er forsert, venter en minneverdig tur gjennom Pyreneene. Der står, for første gang på 41 år, den såkalte «dødens sirkel» av fjell for tur. Rytterne skal over Tourmalet, Aubisque, Aspin og Peyresourde på en og samme dag.

Col du Tourmalet var den første overgangen som ble benyttet i fjellkjeden Pyreneene. Det skjedde i 1910. Siden er fjellet det mest benyttede i Tour-sammenheng (47 ganger), skriver NTB.

Rittet inneholder kun en individuell tempoetappe (bortsett fra prologen), og det blir ingen lagtempo i neste års utgave. Tour de France vil besøke tre land i 2010; Nederland, Belgia og Frankrike.

Se den offisielle presentasjonen her:

353338