Thomas Vanek (Foto: Dean Duprey/AP)
Thomas Vanek (Foto: Dean Duprey/AP)

Red Wings fikk bank

Detroit Red Wings ble feid av isen i HSBC Arena.

Seiersvante Detroit Red Wings har fått en tøff start på NHL-sesongen. Natt til onsdag ble laget overkjørt av Buffalo Sabres og tapte 2-6 i HSBC Arena i Buffalo, New York .

Avgjorde i andre periode
Det var klubbens tredje tap for sesongen. To seire har det også blitt, men lagmaskineriet fra Hockey Town virker ikke å ha kommet skikkelig i gang.

Buffalo Sabres på sin side har vist storform i starten av sesongen og står med tre seiere og et overtidstap. Suksessoppskriften så langt har vært et solid defensivt grunnspill. På de fire første kampene har laget ennå ikke sluppet inn mer enn to mål imot.

Det har ikke vært klubbens varemerke de siste sesongene.

Etter 1-1 ved første pause avgjorde Buffalo kampen i andre periode. Fire kjappe mål av Patrick Kaleta, Thomas Vanek (2) og Clarke MacArthur sørget for 5-1-ledelse foran den siste perioden.

Paul Gaustad økte ledelsen til 6-1 tidlig i tredje periode. Dermed ble resten av kampen en transportetappe.

- Det var ikke et vakkert resultat. Vi må være mye bedre forberedt neste kamp for dersom vi presterer på samme måte kommer vi til å tape, sa Detroit-spiller Daniel Cleary ifølge Yahoo.

Skader gir hodebry
Fjorårets tapende finalist i Stanley Cup-sluttspillet har mistet flere viktige offensive brikker siden forrige sesong.

Situasjonen ble ikke bedre av at det tidligere denne uken ble klart at den svenske kraftvingen Johan Franzen er ute av spill i så lenge som fire måneder med en korsbåndsskade.

Til tross for seieren fikk Buffalo Sabres også dårlige nyheter i løpet av gårsdagens kamp. Lagets østerrikske stjernespiller Thomas Vanek pådro seg nemlig en skade i overkroppen da han dundret inn i vantet etter å ha satt inn sin andre scoring for kvelden.

- Det er uheldig fordi han spilte veldig godt i kveld. Vi kommer til å savne han, men jeg tror noen andre vil tre frem og vise seg frem i hans fravær, sa Sabres-senter Derek Roy etter kampen.

Øvrige resultater:
Colombus - Calgary: 2-1
Toronto - Colorado: 1-4

Thomas Vanek (Foto: David Duprey/AP)
Thomas Vanek (Foto: David Duprey/AP)