RØD DOKKEN (Foto: tv 2/)
RØD DOKKEN (Foto: tv 2/)

Sammenligner Dokkens nedsparking med grisebank

Odd-spillerens advokat reagerer kraftig på sakene NFF sammenligner Kenneth Dokkens nedsparking med.

Skien (TV 2 Sporten): Norges Fotballforbund mener at Kenneth Dokkens nedsparking av Johan Arneng under semifinalen i cupen er like alvorlig som episoder som innbefatter nedskalling av motspiller, slag mot hode og sparking av dommere.

Se episoden her:

343557

For i sin anmeldelse legger NFF ved sju ulike saker med tidligere voldsepisoder i norsk fotball som begrunnelse for at Dokken bør sone 13 ukers karantene.

- Det er et sitat her fra en av dommerrapportene som NFF har lagt ved anmeldelsen; ”spiller ble taklet av motspiller og frispark ble blåst. Deretter gikk spilleren amok og grisebanket motspilleren”. Det er den type saker Dokken blir sammenlignet med og det synes jeg er meget strengt, sier advokat Sveinung Sauar som representerer Kenneth Dokken.

- Vil statuere eksempel
- Hvorfor mener du det?

- Jeg vil ikke bagatellisere det Kenneth gjorde på noen som helst måte. Det var en stygg takling og han har lagt seg langflat, men det er snakk om en lårhøne. De andre sakene er meget alvorlige skader med harde slag mot hoderegionen som innbefatter sying. Noen av sakene er også straffeforfulgt i det alminnelige rettsvesenet.

- Hvorfor tror du at NFF går så tydelig til verks i denne saken?

- Det kan tyde på at forbundet ønsker å statuere et eksempel med Kenneth Dokken. Det har vært flere saker der forbundet har fått kritikk for at de ikke har fulgt godt nok opp og dette er en type sak som ble sett av veldig mange og den er åpenbart ikke fin å se på i det hele tatt. Slik sett veldig grei sak å ta tak i.

Her er sakene
TV2 Sporten har fått tilgang til de sakene som NFF har lagt ved anmeldelsen for å begrunne at Odd-spilleren bør få 13 ukers karantene. Her er et lite utdrag fra episodene som har skjedd i de lavere divisjonene i norsk fotball:

*Spiller brukte albuen til å slå en motspiller i ansiktet med stor kraft.

Fikk 12 måneders utestenging fra kamp

*Spiller skallet ned motspiller uprovosert og sparket deretter ned dommeren. Fikk 14 måneders utestenging fra trening og kamp

*Spiller slo motspiller med knyttet hånd. Dyttet deretter til dommeren i kampen. Ble utestengt fra konkurranser i syv måneder.

*En spiller skallet ned en motspiller som måtte sy fem sting. Ble utestengt fra konkurranser i åtte måneder

- Grovere saker
- Dokkens handling er ikke fin. Han har lagt seg langflat og han skal få sin straff, men det er viktig at der blir en riktig og rettferdig straff som står i stil til det han har gjort, men her har forbundet trukket inn saker som er langt grovere enn det Dokken gjorde, mener advokaten.

Når NFF frem med sitt syn er ikke 31-åringen tilbake på banen før i slutten av mai.

- Han må sone frem til 1. november. Så få han en pause i straffen og må deretter sone igjen halve vårsesongen. I praksis betyr det at han får åtte måneders straff. Medspillere og trenere vet at Dokken ikke er spilleklar før det er omtrent sommer. Det er klart at det er meget alvorlig for en spiller som lever av å spille fotball.

- Hva gjør dere nå?

- Det vi skal gjøre nå er at jeg skal skrive et tilsvar. Det er kommet en innstilling fra forbundet som de innstiller med en viss straff og den har de begrunnet. Så er det vår oppgave å gå gjennom det grundig å komme med saker som vi mener er mer riktig å sammenligne med. Det er et klart overordnet mål for oss at Kenneth kan spille kamper når sesongen neste sesong starter.