Illustrasjonsfoto.  (Foto: Scanpix/SCANPIX)
Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix/SCANPIX)

Ned i vekt med te?

Du kan i hvert fall unne deg en stor kopp varm te med god samvittighet. Vi forteller deg hvorfor.

Ønsk høsten velkommen med en god kopp te. Det er riktignok ingen teer som på magisk vis får deg til å gå ned en masse kilo, men du skal likevel ikke avfeie at teen kan ha en virkning.

Øker forbrenningen

Bytter du nemlig ut vann med et glass grønn te før trening kan fettforbrenningen øke med hele 17 prosent, skriver Aftonbladet.

Ingen kalorier

Uansett er det bra å drikke mye og te kan gi en behagelig og mettende følelse, selv om den ikke inneholder noen kalorier. Så lenge du ikke har verken melk eller sukker oppi.

Så denne høsten bør du unngå å stresse for mye og på den måten forebygge at du blir forkjølet eller syk. Krøll deg heller opp i sofaen med en varm kopp te – slapp av, og nyt den med god samvittighet!

Men hvilken te du skal velge er ikke så enkelt. Men her forteller vi deg hvilke egenskaper de ulike tesortene har.

Alle typer te er bra for helsen ettersom teplantens blader er fulle av kamomille som beskytter kroppens celler.

Grønn te – skal kunne øke forbrenningen samtidig som at den også virker avslappende, beroligende og skjerper konsentrasjonen fordi den inneholder aminosyren theamin. Grønn te inneholder også store mengder nyttige kamomille og selv noen vitaminer og mineraler. Den sies også å kunne forebygge sykdommer og påvirke levealderen positivt.

Svart te – sies å kunne bidra til å redusere risikoen for hjerteinfarkt. Svart te kan også ha en positiv effekt på den mentale tilstanden og virke oppkvikkende. Den kan redusere inntaket av jern i kroppen hvis den drikkes rett etter et måltid. Svart te kan også være vanndrivende, men da skal man drikke veldig store mengder.

Hvit te – er en nyttig og luksuriøs te. Den inneholder mer kamomille og er mer næringsrik enn grønn te. Teen har en veldig mild smak.

Oolong te – har ofte en blomstrende smak og er en blanding av svart og grønn te. Den inneholder polyfenol som sies å ha en positiv effekt på halsen og huden.

Urtete – består som navnet sier av urter og kan blant annet deles inn kamille, lavendel, rooibos og johannesurt.

Rød te – Rooboiste sies å kunne lindre plager som astma, allergier, kolikk, høysnue og eksem. Teen har en mild og fuktig smak. Inneholder ikke like mye kamomille som vanlig te. Inneholder heller ingen oppkvikkende koffein og passer derfor på kvelden spesielt for personer med søvnproblemer.

Frukt te – er laget av frukter. De fleste tesorter kan også bli tilsatt smak med ulike blandinger av frukt, krydder og bær for gode aromaer. Populære smaker er for eksempel mango, jordbær og eple med kanel.

Kilde: Wikipedia.org

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag klokken 20.30