Lexie Grey, Greys Anatomy
Lexie Grey, Greys Anatomy

Hva tenker Lexie Grey her?

Manusforfatterne bak «Grey's Anatomy» har svaret.

Joan Rater er en av flere manusforfattere for «Grey's Anatomy» som hver uke leverer gnistrende, dramatiske og rørende øyeblikk i TV-serien som har tatt hele verden med storm.

Joan er en av de hovedansvarlige for kveldens episode. Her kommer et utdrag fra henne «Grey's Anatomy»-blogg:

Tar saken i egne hender

«Ok, jeg er enig. Det er galskap å prøve å ta ute en blindtarm. Jeg tror Lexie, Sadie og de andre turnuslegene også er enig i det. En liten ting bare: Det er jo midt på natten. Det å operere ut en blindtarm er en av de aller enkleste operasjonene man kan gjennomføre.

Grey's Anatomy
Grey's Anatomy

Turnuslegene har jo sett det blitt gjort mange ganger. Og de har jo kompetansen, det er bare det at deres sjefer ikke lar dem gjøre noe selv. Også er det midt på natten og alt er mulig.

Det er ikke midt på natten når jeg skriver dette, men det er sent. Klokken er litt over elleve, og jeg tenker at jeg kanskje skal stå tidlig opp i morgen og trene før jobb. Jeg tror ikke jeg kommer til å gjøre det, fordi... Vel, jeg har aldri gjort det før. Men det er sent, og alt er dekket av mørket. Derfor føler jeg at alt er mulig.

Hvorfor er Denny hos Izzie?

Noe som får meg til å tenke på Izzie. For Izzie tok på Denny - som puster, snakker og befinner seg midt i soverommet hennes. I begynnelsen av episoden sitter hun og lurer på hva i all verden som skjer. Det er ikke mulig at han er hos henne, for han døde. Men nå er han det. Han kommer mot henne, og han er i ferd med å kle av seg.

Jeg tror Izzie tillater seg å tro på det, men det er komplisert og skummelt. Ikke minst fordi ting endelig går bra mellom henne og Alex. Så hvorfor er Denny her, hvorfor vil han ikke at hun skal gå videre i livet?

Kanskje hun tenker at i morgen tidlig, mens jeg trener, skal hun ha kommet over Denny. Men i kveld...
Og forresten, jeg synes ikke det er å være utro mot Alex, jeg synes virkelig ikke det.

Grey's Anatomy
Grey's Anatomy

For Denny er død, og uansett hva dette er, vet Izzie at han er det. Det bare føles ekte og da bare lukket hun øynene. Og du hørte jo lydene som kom fra rommet.

Som Meredith sa: «Det hørtes nesten ut som porno». Men når morgenen kommer, når blindtarmen er fjernet og Izzie innser at hun ikke kan bli på rommet sitt samme sin døde kjæreste for alltid, velger hun Alex.

Det er så trist å se på Dennys triste ansikt. Men han skjønner det. Han er jo tross alt «her for henne».

Lexie er ingen pyse

Tilbake til bindtarmen til Sadie. Hørte du at Sadie sa til Lexie at Meredith tok feil av henne? «Du er ingen pyse».

Og så du uttrykket til Lexie? «Så Meredith synes jeg er en pyse?» Det er nok det som sender Lexie over kanten av stupet midt på natten. «Så klart vi klarer dette!? Hvor vanskelig kan det være å fjerne en blindtarm?» tenker hun. Og starter operasjonen.»

Les hele blogginnlegget her.

Se «Grey's Anatomy» på TV 2 tirsdager klokken 21.40.