Thor Hushovd (Foto:  /)
Thor Hushovd (Foto: /)

Thor Hushovd starter eget lag

Plussbank-Cervélo er Norges nyeste sykkellag. Thor Hushovd har tatt initiativet og eier laget.

Se Tour de France 2010-presentasjonen direkte onsdag kl. 10.45

Prosjektet til vår største sykkelstjerne vil bestå av 8-10 unge og lovende ryttere fra Sørlandet. Målet er at disse på sikt skal kunne hevde seg internasjonalt.

- Dette er et resultat av utviklingen jeg ser i sykkelsporten siste årene. Ser at bredden har blitt mye større og at vi har flere lokale ryttere som kommer opp. Jeg synes det er for ille at disse her nede ikke skal ha sitt eget lag. Jeg gjør dette for å gi noe tilbake til Sørlandet, men også for de andre lagene slik at de skal bli bedre av økt konkurranse, forteller en stolt Hushovd.

Sørlandslag
Laget vil ha base i Grimstad og har som første mål å hevde seg i toppen i nasjonale ritt, men det skal også søkes om UCI-lisens for å kunne kjøre sykkelritt internasjonalt.

- Vi håper Thor vil bli en døråpner når vi prøver å få lov til å starte i internasjonale ritt og håper at dette skal heve sykkelinteressen ytterligere på Sørlandet. Dette vil bli et springbrett for utøvere her og vil være til stor motivasjon for unge syklister, tror formannen i Grimstad Sykkelklubb Vidar Røinås.

Hushovd skaffet flere sponsorer
Sparebanken Pluss har inngått en 4-årig avtale med laget og var ikke vanskelig å be når Sørlandets største sportsprofil ønsket å satse så tungt på hjemmebane.

Det var heller ikke Igland Garasjen som er lagets andre lokale sponsorer.

Gjennom Thor har det nye laget blitt sikret utstyr av Cervelo og dermed kommer de unge Hushovd-spirene til å kjøre på samme sykler som eieren og forbildet.

- Cervelo står også bak dette. Sjefen tente umiddelbart på dette. Disse gutta skal få være med oss på samling. Da blir man kjent og da kan veien inn til laget være kjappere, ifølge spurtveteranen.

Sykle for eget lag
Og eieren ser ikke bort fra at han selv havner på PlussbankCervelo.

- Hvem vet? Det er ikke sikkert jeg har så mange år igjen som syklist og kanskje jeg kommer til å avslutte karrieren med noen år på dette laget.