Erik Hamrén  (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)
Erik Hamrén (Foto: Teigen, Trond Reidar/SCANPIX)

- Tror Hamrén vil ha jobben

Svenske fotballeksperter hyller RBK-treneren og tror han har lyst på jobben.

Erik Hamrén har fått mange telefoner angående jobben som svensk landslagssjef. Foreløpig har ingen av dem kommet fra fotballforbundet, men RBK-treneren synes det er stas å bli nevnt som kandidat.

- Jeg tror de fleste som barn drømmer om å bli landslagsspiller. Og hvis man ikke kan bli det, så drømmer man kanskje om å bli landslagssjef. Jeg tror de fleste har det sånn, sier Hamrén.

- Veldig dyktig
Anders Svensson startet lørdagens kamp mot Danmark på Sveriges midtbane, og er en av svenskenes mest erfarne landslagsspillere. 33-åringen tror Hamrén kunne vært et godt valg som Lars Lagerbäcks etterfølger.

- Det er en veldig dyktig trener, det ser man på det faktum at han har lykkes både i Danmark og Norge i tillegg til den svenske ligaen. Han er helt klart kvalifisert, mener Svensson.

Flere av broderfolkets fremste fotballeksperter hyller Hamréns CV. De tror dessuten Rosenborgs suksesstrener har lyst på jobben.

- En het kandidat
- Definitivt. Jeg tror det er en av grunnene til at han ikke har forlenget sin kontrakt med Rosenborg. Han har bare ett år igjen i Trondheim, og han vet jo at denne jobben blir ledig. Så da ønsker han sikkert å være tilgjengelig, tror TV4s fotballekspert Olof Lundh, og får støtte fra SVT-hold når det gjelder Hamréns kandidatur.

- Det er en trener som har lykkes i Sverige, Danmark og nå også i Norge; han har solid utstråling og mye fotballkunnskap, så han er en het kandidat for Sverige, sier SVT-journalist Chris Härenstam.

- Tror du han kan få jobben?

- Absolutt.