Håvard Bøkko  (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Håvard Bøkko (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

Mueller: - Aldri sett Bøkko bedre

Peter Mueller føler seg trygg på at Håvard Bøkko vil kjempe om gull denne sesongen.

Landslagssjef Peter Mueller var spent før Håvard Bøkkos sesongåpning. Mueller ble beroliget av det han fikk se.

I sommer gikk Håvard Bøkko skadd i seks uker og fikk ikke trent så godt som verken han eller Peter Mueller hadde håpet. Vårt store håp på skøyter under OL i Vancouver viste i helga at han har kontroll.

- Det var en bra sesongåpning og den svarte til mine forventninger. Jeg har litt å gå på når det gjelder 500 meteren og toppfart men det stresser jeg ikke med nå, sier Håvard Bøkko til TV 2 Sporten.

Helgas sesongåpning med Norgescup i Fosenhallen viste at Bøkko har brukt sommeren godt, 3000 meteren han gikk beskrives som et toppløp selv om tiden ble 3.53.58.

- Han knuste jo sin egen banerekord i denne hallen med elleve sekunder på 3000 meteren, den forrige var satt midt i sesongen. Det var et internasjonalt toppløp han fikk til. Teknikken hans har aldri vært bedre og han viste meg ting jeg har lett etter i lang tid. Skulderoperasjonen satte jo Bøkko litt tilbake men de siste dagene har gjort meg trygg på at han vil være med å kjempe om den aller gjeveste pallplasseringen i år. Løperen er lei andreplasser og det er jeg også, sier Peter Mueller til TV 2 Sporten.

- Mueller sier at han aldri har sett deg bedre, hva sier du til det?

- Vel, det sier han jo hver helg så det har jeg blitt vant til. Men både Peter og jeg er veldig fornøyd med hvordan teknikken sitter, sier Bøkko.