Vill feiring da Chile sikret VM-plass

Et taktisk trekk fra trener Marcelo Bielsa fikk fart på Chile mot Colombia.

Chile's soccer national team coach Marcelo Bielsa (Foto: EDGAR DOMINGUEZ/EPA)

Chile lå under 1-0 etter selvmål av Arturo Vidal da Bielsa så seg nødt til å ta ut playmaker Matias Fernandez etter en drøy halvtime. Fernandez fikk til svært lite i Medellin, og med innbytter Jorge Valdivia (25) ble det raskt fart på gjestene.

I løpet av fire minutter med Valdivia, ofte omtalt som «magiker», på banen hadde Chile snudd. Først utlignet Waldo Ponce etter pasning fra Valdivia, og like etter var det Humberto Suazos tur til å score.

- Matias er en spiller som starter angrep, mens Valdivia er en spiller som deltar for fullt i angrepsspillet. Vi trengte en midtbanespiller som var mindre midtbanespiller, mer angriper, sa Bielsa etter det smarte spillerskiftet.

Chile har ikke vært med i VM siden 1998, men er garantert plass etter seireren i Medellin natt til søndag. I den chilenske hovedstaden Santiago var det vill feiring i gatene etter kampen.

Giovanni Andres Moreno utlignet for Colombia etter 63 minutter, men Valdivia sendte gjestene foran på ny etter 72 minutter. Han var også involvert da Fabian Orellana la på til 4-2 etter 79 minutters spill. (©NTB)

Chilean fans celebrate in downtown Santiago after Chile defeated Colombia and qualified for the FIFA Worl (Foto: CLAUDIO SANTANA/AFP)