snekker
snekker

Henger ut håndverkere på TV - skylder selv millioner

TV3 refses for dobbeltmoral.

Programmet «Bygg og Bedrag» på TV3 konfronter håndverkere med sin uprofesjonelle og uetiske måte å drive business på. Håndverkerne som henges ut får blant annet betalingshistorikken sin belyst av TV3.

I programmet som gikk denne uken ble det lagt vekt på at en av håndverkerne hadde ubetalt restskatt til staten.

Skylder millioner

Det TV3 ikke opplyser TV-seerne om er at deres egen snekker, Morten Hofstad, selv har hatt problemer i forretningslivet. Hofstad har store økonomiske problemer, en rekke betalingsanmerkninger og skylder skatt for millioner.

Morten Hofstad var daglig leder for Hofstad Bygg som gikk konkurs i 2007. Da hadde selskapet 48 betalingsanmerkninger, mye av dette var gjeld til leverandører innen byggebransjen.

Ble alvorlig syk

Hofstad forteller til «God kveld Norge» at den dårlige økonomien skyldes sykdom og personlige problemer han fikk for to år siden, men forbrukerrådet mener likevel dette er opplysinger TV3 burde ha opplyst tv-seerne om.

snekker
snekker

- Det er klart at hvis han har gått konkurs tidligere så burde det ha vært opplyst om, sier regiondirektør i Forbrukerrådet, Roger Helde til «God kveld Norge»

- Det å gå konkurs er jo ikke straffbart men det er klart at for forbrukeren så kan det få konsekvenser hvis motparten er borte, sier Helde.

- Irrelevant

Programdirektør i TV3, Trygve Rønningen, er imidlertid ikke villig til å ta noen kritikk.

- Vi mener det er helt irrelevant om Morten Hofstad har hatt økonomiske problemer tidligere. Jobben hans i programmet er å sørge for at det blir utført godt håndtverk på de prosjektene vi setter lys på. Så langt har vi ikke fått en eneste indikasjon på at Hofstad ikke er en god håndtverker, sier Rønningen til «God kveld Norge»

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)