(Illustrasjonsfoto)
(Illustrasjonsfoto)

Får jeg brukbar bil til 25 000 kroner?

Trudemor er på biljakt. Les hva Brooms bilekspert svarte i dagens nettmøte

Trudemor spør: Hei Benny. Jeg er student på fjerde året og veldig veldig lei av å ta toget til skolen hver dag. Det er langt og kjedelig og altfor ofte er det forsinkelser også. Derfor har jeg veldig lyst til å kjøpe meg bil nå før vinteren kommer. Budsjettet er på 25 000 kroner. Får jeg i det hele tatt noe brukbart for det? Risikerer jeg at den går i stykker med en gang? Det har jeg i såfall ikke råd til. Hvor leter jeg best? Bor like utenfor Trondheim. Tusen takk hvis du kan hjelpe meg!

Benny svarer: Hei Trudemor! Klart du kan få en brukbar bruktbil til 25 000! Men her er det også veldig mange fallgruver. Du må finne en bil som er godt holdt og som helst ikke har gått kjempelangt. I denne prisklassen er kilometerstand gjerne viktigere enn alder. Jeg ville også i utgangspunktet kjøpt japansk eller koreansk - på grunn av kvaliteten.

Det optimale er ofte å finne en pensjonistkjørt bil med lav kilometerstand. De er gjerne pent behandlet og skikkelig fulgt opp. Disse kan du ofte finne i rubrikkannonser i lokalavisa. Anbefaler at du følger med litt der. Lykke til!

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på blir arkivert i Spør Benny-seksjonen her på Broom - for å komme til den kan du klikke her:

Alle svar legger seg også på de ulike merkene. Lurer du på noe bestemt? Da kan det godt tenkes at Benny allerede har svart på det.