Jakten2009_Signe01 (Foto: Håvard Solem)
Jakten2009_Signe01 (Foto: Håvard Solem)

Jakten-frier raser mot homohets

– Dette tolererer jeg ikke.

Det ble oppstyr da det ble kjent at den homofile bonden i «Jakten på kjærligheten» fikk det til å renne over for enkelte tv-seere.

– Vi har fått en del reaksjoner fra folk som synes det er for galt at vi har med en homofil bonde. Jeg har ikke noe tall, men det er en god del folk som har ringt TV 2 og sagt at de ikke vil se sånt på TV, uttalte pressekontakt Kathrine Wergeland til VG.

Les også: TV 2 får klager på homofil Jakten-bonde

- Forferdelig

Også frierne i serien reagerer voldsomt på folks reaksjoner mot den homofile bonden Jan Erik.

– Jeg synes det er forferdelig. Det er feil, sier Signe Cathrine Grungstad som er en av frierne til bonden Calle fra Maura til «God kveld Norge»

– Nå har jeg jo sett de som er friere og hører måten Jan Erik er på. De som er homofile er mennesker, de også. De har de samme tankene og følelsene som vi har, så jeg ser virkelig opp til ham for måten han er på, og måten han svarer de som skriver brev. Han ser ut som godheta selv, jeg liker ham veldig godt, legger hun til.

Jan erik kjær
Jan erik kjær

– Blir sint

Selv synes hun det er viktig at homofili frontes på en positiv måte.

– Det er jo mange som tror at du ikke er som du skal være når du er homofil, mens de fleste synes det er kjempebra og kjempeviktig at de blir frontet frem. De er jo som oss. Tenk om noen skulle tvingt deg til å gifte deg med en dame om du har legning mot en mann. Kan ikke de bare få være seg selv, spør hun.

– Jeg blir sint når jeg ser sånt. Jeg reagerer veldig, understreker frieren, som også synes kirkens behandling av homofile er kritikkverdig.

– At prestene kan nekte en som er homofil å gifte seg provoserer meg også. De er som de er. Jeg kjenner selv to som er homofil, og jeg har aldri hatt så gode venner. De som uttaler seg vet ikke hva de snakker om. Jeg tolererer overhodet ikke at folk snakker stygt om homofile og lesbiske, sier hun.

Se «God kveld Norge» på TV 2 lørdager klokken 22.10

På Facebook? Følg «God kveld Norge» her
På Twitter? Følg «God kveld Norge» her

Lyst på flere kjendisnyheter? Sjekk «God kveld Norge»

Få de siste kjendisnyhetene på SMS: Send GKN til 1984 (kr. 1,- pr. mld)