semb_alsaker
semb_alsaker

Alsaker: - Vi er som et gammelt ektepar å regne

Øyvind Alsaker vil savne sin partner.

Torsdag ble det klart at Nils Johan Semb omsider har takket ja til jobben som ny toppfotballsjef i Norges fotballforbund (NFF).

Les også: Eriksen: - Følg overbevisningen din, Nils Johan
Les også: - Ikke sikkert Semb velger Drillo

Nils Johan Semb har siden begynnelsen av 2006 markert seg som en av Norges mest profilerte fotballeksperter og kommentatorer.

Vi er som et gammelt ektepar å regne!

- En skilsmisse
Sembs kommentatormakker gjennom en årrekke, Øyvind Alsaker, beskriver avskjeden med Semb som en «skilsmisse».

- Vi har jobbet sammen i TV 2 i fire sesonger, i tillegg til tiden i Canal+, så vi har jo spøkt med at vi er som et gammelt ektepar å regne. Da blir jo gjerne skilsmissen tung også, men livet går videre uansett, sier Alsaker.

Alsaker og Semb har kommentert flere hundre fotballkamper sammen. Både fra Tippeligaen, internasjonal fotball og ikke minst det norske landslaget.

- Nils Johan vil bli savnet. Han har en unik kombinasjon av engasjement og kunnskap, og har i tillegg en god stemme. På mange måter er han fotballekspertenes svar på Kinderegget, mener Alsaker.

semb alsaker  (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)
semb alsaker (Foto: Bendiksby, Terje/SCANPIX)

- Har den beste CV'n
En av Sembs første oppgaver som ny toppfotballsjef blir å finne en ny, permanent landslagssjef.

Alsaker er ikke et sekund i tvil om at ansattelsen av Semb var en riktig og klok avgjørelse av NFF.

- De har gjort et godt valg. Han har den beste CVen og vet hva som kreves, mener Alsaker.

semb-alsaker-sumo680
semb-alsaker-sumo680

- Blandede følelser
Sportsredaktør i TV 2 Sporten, Vegard Jansen Hagen, sa tidligere torsdag at TV 2 Sporten mottok meldingen om Sembs avskjed med blandede følelser.

- TV 2 Sporten mottar dette med noe blandede følelser. På den ene siden er det synd å miste en så dyktig medarbeider som Nils Johan Semb, på den andre så vet vi at norsk fotball, som TV 2 investerer i og satser tungt på, nå får en uhyre kompetent toppfotballsjef. Det er ikke uvesentlig for oss når det nå skal skapes utvikling og fornyet begeistring i toppfotballen, sier Jansen Hagen.