SVIKTER DE FATTIGE: SV tapte kampen om økte sosialhjelpsatser i regjeringsplattformen som ble lagt fram onsdag. (Foto: Scanpix)
SVIKTER DE FATTIGE: SV tapte kampen om økte sosialhjelpsatser i regjeringsplattformen som ble lagt fram onsdag. (Foto: Scanpix)

– Svikter de fattige

Etter de rødgrønnes presentasjon av regjeringserklæringen onsdag, mener opposisjonen at regjeringen svikter de fattige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På onsdagens Tabloid-sending på TV 2 innrømmer SV-leder Kristin Halvorsen at partiet tapte kampen for like sosialhjelpsatser i hele landet.

Lite konkret

I valgkampen presset SVs egne politikere Kristin Halvorsen til å si unnskyld til Norges fattige.

Les også: Unnskyld!

Frelsesarmeen jobbet også hardt i valgkampen for at regjeringen skulle få øynene opp for det stadig økende antallet fattige i Norge.

I dag er de klare på at løftene i regjeringserklæringen ikke betyr mye, om de ikke følges opp med konkrete tiltak.

– Det blir viktig nå å få konkretisert det. Det blir interessant å se neste uke hvordan pengene følger etter i forhold til statsbudsjettet, sier Elin Herikstad.

Hun er seksjonsleder i Frelsesarmeens sosialtjenester og treffer mange fattige hver dag gjennom jobben.

– Slik som det står nå, er det mange gode tiltak. Det som er viktig er at det blir et omfang på de tiltakene som settes i gang, sier hun til TV 2 Nyhetene.

Tapt hjertesak

I sommer ga partikollega Karin Andersen Kristin Halvorsen en oppstrammer på grunn av fattigdomssaken.

Nå innser hun at SV tapte kampen mot regjeringskollegene om statlige minstesatser i hele landet i Soria Moria II.

– Vi har ikke fått det inn nå, men den saken har jeg på ingen måte gitt opp. det er veldig mange andre som er enige med oss om det. Ellers så er det slik med alle plattformer, at man må slåss for pengene og de konkrete tiltakene gjennom hvert eneste budsjett og hver eneste sak, sier hun.

Si din mening om Soria Moria II

– Kynisk regjering

Fattigdomsproblemet var også tema da opposisjonen møtte regjeringen onsdagens Tabloid.

Der måtte Kristin Halvorsen bittert erkjenne at SV ikke fikk gjennomslag for sitt standpunkt om å heve sosialhjelpsatsene.

Fremskrittspartiets leder, Siv Jensen, er ikke imponert.

– Mange trodde at nå skulle man endelig se en endring i sosialhjelpsatsene, i egenandeler, på områder som virkelig gjør en forskjell på dem som har minst. Og så kommer denne regjeringserklæringen som er nesten blottet for løfter overfor dem som har det aller mest vanskelig i vårt samfunn, mener hun.

– Dette viser en veldig kynisk regjering som ikke bruker tid og krefter på de som har det aller verst i vårt samfunn, men heller degger med andre krefter. Jeg synes det er pinlig for et land som har så store overskudd som det Norge har, så har vi også råd til å gjøre noe for de som har det aller vanskeligst.