Vil iverksette tiltak for å redusere asylstrømmen

Raskere utsending etter avslag på asylsøknaden, bedre identifisering og strengere krav for å få familiegjenforening er blant regjerings forslag for å redusere antallet asylsøkere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi ønsker å være et raust samfunn der inkludering av folk med ulik etnisk opphav er en styrke. Men vi må også innse at det er uløste oppgaver, sa statsminister Jens Stoltenberg (Ap) da han onsdag presenterte den nye regjeringsplattformen Soria Moria 2.

Tiltakene for å redusere antallet asylsøkere er blant annet raskere utsending av grunnløse asylsøkere og avklaring av asylsøkernes identitet. Det vil også bli innført et generelt krav om fire år med arbeid og utdanning før en kan få familiegjenforening.

– De som trenger beskyttelse skal få det, men vi ønsker at det skal bli færre av dem som ikke har krav på det. Det er derfor saklig og riktig å gjennomføre disse tiltakene.

SV erkjenner at partiet ikke har fått gjennomslag for sin asylpolitikk.

– Alle kan se at dette er en dreining mot en mer restriktiv asylpolitikk, men dette er likevel en politikk vi ønsker å ha innflytelse over, sier SV-leder Kristin Halvorsen. (©NTB)