For noen uker siden sikret Liv Signe Navarsete (Sp), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV)  seg flertall for fire nye år. Nå er det borte.  (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)
For noen uker siden sikret Liv Signe Navarsete (Sp), Jens Stoltenberg (Ap) og Kristin Halvorsen (SV) seg flertall for fire nye år. Nå er det borte. (Foto: Junge, Heiko/SCANPIX)

Si din mening om Soria Moria II

Regjeringspartiene legger frem ny regjeringsplattform

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter tøffe forhandlingsrunder ble de tre regjeringspartiene sent tirsdag kveld enige om en ny regjeringsplattform for de neste fire årene.

Klokken 15 presenterte regjeringen sin Soria Moria II-erklæring.
Se pressekonferansen i opptak her.

Ingen petroleumsvirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen i denne perioden og dialog med partene i arbeidslivet om likelønnsspørsmål neste år, er to av punktene i Soria Moria 2.

Andre viktige punkter i erklæring er utbygging for å sikre full sykehjemsdekning innen 2015.

Det vil også bli ny stortingsbehandling av rovdyrpolitikken.

Les også: Vil fengsle ulovlige innvandrere

Regjeringen vil også styrke timetallet i grunnskolen, og det skal bli en maksimumsgrense for tallet på elever per lærer på hver skole. Videre skal det innføres en gratis time SFO hver dag for å legge til rette for leksehjelp.

Det heter også at Norge skal være et foregangsland i miljøpolitikken ved at det satses på fornybar energi.

Regjeringen vil også legge fram tiltak for bedre fordeling og bekjempelse av fattigdom, spesielt tiltak som kan redusere fattigdom blant barn.

Hva synes du om Soria Moria II? Si din mening her!