Barneombudet vurderer innsyn i overgrepssak

Barneombudet vurderer å kreve innsyn i en henlagt sak hvor fire menn er anmeldt for å ha utsatt to gutter på fire og seks år fra Vestfold for en serie voldtekter og tortur.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Barnevernet anmeldte overgrepene etter at de hadde tatt barna fra den rusavhengige moren. Overgrepene skal ha skjedd over flere år, i huset der mennene satt barnevakt for barna. Men til tross for dommeravhør, tekniske bevis og at mennene er utpekt i bildekonfrontasjoner, er saken nå henlagt, meldte TV 2 tirsdag.

Riksadvokaten har henlagt saken, under tvil, men nå vil Barneombudet kreve innsyn i saken. Barneombud Reidar Hjermann er kritisk til henleggelsen.

– Når vi vet at saker om overgrep mot barn er blitt henlagt for tidlig og for lett tidligere, så forteller det meg at jeg kanskje er nødt til å se nærmere på denne saken og kanskje be om innsyn, sier Hjermann til NRK.

Han får støtte fra bistandsadvokat Mette Yvonne Larsen, som representerer den ene gutten.

– Jeg reagerer med vantro og et stort sjokk over at man kan henlegge en slik sak. Alle bevis er jo der. Hvis dette hadde handlet om voksne, hadde saken blitt etterfulgt, og det beviser hvor dårlig rettssikkerhet barn har, sier Larsen til NRK. (©NTB)