gassulykkeSAG2 (Foto: SONDRE A. GURIBY)
gassulykkeSAG2 (Foto: SONDRE A. GURIBY)

Gassulykke i Drammen

En mann er fraktet til sykehus og politiet har sperret av et område ved Gulskogen i Drammen etter en gassulykke.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet fikk onsdag formiddag melding om gasslekkasje fra en propantank i en bedrift i Drammen.

Uhellet skjedde under vedlikeholdsarbeid på en gasstank som skulle vært tømt for gass.

Bevisstløs

En person ble funnet bevisstløs på stedet. Det ble utført livreddende førstehjelp på mannen før han ble kjørt til Sykehuset Buskerud.

Propangass er tyngre enn luft og fortrenger alt surstoff når det legger seg langs bakken. Hvor lenge 51-åringen ble liggende i gassen før han ble oppdaget er ikke kjent. Tilstanden var ifølge politiet kritisk, men stabil onsdag ettermiddag.

– Mannen ligger på intensivavdelingen på Sykehuset Buskerud, sier Hagen.

(artikkelen fortsetter under bildet)

gassulykke4 (Foto: SONDRE A. GURIBY)
gassulykke4 (Foto: SONDRE A. GURIBY)

Måleinstrumentene viste feil

Mannen var trolig helt alene på næringsområdet i Drammen da han skulle reparere noe på propantanken. Den skulle ha blitt tømt for gass i løpet av natta, men noe hadde skjedd som førte til at utbrenningen hadde stanset og at måleinstrumentene likevel viste at tanken var tom for gass.

– Da mannen åpnet tanken, skrue for skrue, må gassen etter hvert ha kommet ut. Han må ha fått gassen i seg og besvimt. Vi vet ikke helt hvor lenge han lå bevisstløs alene før ambulanse og brannvesen kom til og fikk startet gjenoppliving, sier operasjonsleder Tor Stein Hagen i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Skoleelever evakuert

Hagen forteller at det er en liten menge gass som siver ut, men at de for sikkerhets skyld avsperret et område på 300–400 meter i omkrets. Elever ved Gulskogen skole ble evakuert.

– Det er cirka halvparten av elevene som ikke kan være i klasserommene sine så de har blitt sendt hjem, sier rektor Thomas Larsen Sola til tv2nyhetene.no.

Gulskogen skole har litt over 620 elever, og elevene som er sendt hjem går i 8-10. klasse.

Sperret for biler

– I tillegg har politiet sperret av området for biler. Trafikken går som normalt i Prof. Smiths alle som er hovedveien i området, men Vintergata er sperret fra Gulskogensenteret og fra Sundland i andre enden, opplyser politiet i en pressemelding.

Politiet og brannvesenet har kontroll på stedet og gasslekkasjen er avtakende og vurdert til ikke farlig utover avsperret område, heter det i pressemeldingen.

Arbeidstilsynet er varslet om ulykken, melder NTB.

(NTB/tv2nyhetene.no)