Molands far krever at Støre reiser til Kongo

Tjostolv Moland holdt på å dø i cellen natt til mandag, ifølge hans far Knut Moland. Nå forlanger han at utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) reiser til Kongo.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tjostolv Moland har malaria og mageproblemer, og i helgen toppet problemene seg. Jonas Gahr Støre kan få Tjostolv Moland og Joshua French ut av fengselet i Kisangani hvis han vil, mener Knut Moland.

– Få med deg EU, få med deg engelsk diplomati, bruk de midler du har. Ta gjerne opp andre enorme problemer i Kongo med presidenten, bruk de midler som er nødvendig. Det er mulig. Du kan hvis du vil, skriver Knut Moland i et åpent brev til Støre. Dette melder Aftenposten.no.

Knut Moland hevder sønnen holdt på å dø i fengselet natt til mandag.

– Han snakket og skrek i villelse, kastet opp og var i høy feber. De lever i skitt og dritt og fukt, og kan dø når som helst, skriver Moland.

Nordmennenes advokat Morten Furuholmen sa i helgen at Joshua French er bekymret for Moland. Mandag ble det kjent at også French har fått malaria.

– Hvis disse guttene dør i fengselet i Kongo, holder jeg deg ansvarlig. Jeg tror også en stor del av det norske folk gjør det samme. Kan du ikke redde norske borgere som er utsatt for de verste overgrep siden andre verdenskrig, har du mistet enhver kredibilitet. Da bør du gå av, skriver Moland til Støre. (©NTB)