Nav-ansatt dømt for millionsvindel

En mann ansatt i Nav i Trondheim er dømt til fengsel i ett år og sju måneder etter å ha svindlet til seg 2,2 millioner kroner i kontantstøtte.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den Nav-ansatte mannen i slutten av 30-årene utbetalte 2,2 millioner kroner i kontantstøtte til seg selv og to medhjelpere. Nå er trioen dømt til fengselsstraffer for bedrageriet, skriver Adresseavisen.

Kontantstøttesvindelen skjedde i perioden januar 2007 til september 2008. Hovedmannen hadde en stilling som gjorde at han kunne fatte vedtak om kontantstøtteutbetalinger. I denne perioden innvilget han i alt 82 fiktive vedtak og overførte pengene til kontoer som han selv og medhjelperne disponerte.

Mannen ble til slutt avslørt etter et anonymt tips.

I dommen fra Trondheim tingrett, som ble ført som en såkalt tilståelsessak, går det fram at den hovedsiktede Nav-ansatte tidligere er dømt fire ganger. Blant annet har han sittet i fengsel for underslag.

Tingretten dømte ham til fengsel i ett år og sju måneder for grovt bedrageri og brudd på taushetsplikten. Hans to kumpaner ble dømt for medvirkning til bedrageri. (©NTB)