Roman Abramovitsj (Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP)
Roman Abramovitsj (Foto: MARTTI KAINULAINEN/AFP)

Rasistiske Chelsea-fans etterforskes av politiet

Sang antisemittiske sanger før Stoke-kamp.

Tottenham har klaget til Chelsea, etter at rundt 50 av supporterne til klubben fra vest-London ble filmet mens de sang rasistiske og antisemittiske sanger før Chelseas 2-1-seier over Stoke 12. september, melder The Times.

Chelsea sier at bildene, som bare viser ansiktene til en håndfull supportere, har blitt videresendt til politiet og har bekreftet at de vil utestenge enhver supporter som blir identifisert og funnet skyldig.

Videoklipp som viser Chelsea-fansen synge antisemittiske sanger ble lastet opp på YouTube, noe som har ført til en storm av protester fra Tottenham-supportere både til egen klubb, Chelsea og det engelske fotballforbundet (FA).

Chelsea, som har en jødisk klubbeier i Roman Abramovitsj, sier klubben tidligere har utestengt fans fra Stamford Bridge etter at de har sunget antisemittiske sanger.

- Chelsea fordømmer alle former for diskriminering, inkludert antisemittiske sanger, og det er vi også sikre på at flertallet av våre fans gjør, sier klubben i en pressemelding.

- Dersom vi får beviser for at våre sesongkortinnehavere eller medlemmer har deltatt i slike aktiviteter vil vi reagere så sterkt som overhodet mulig, inkludert å støtte straffeforfølgelse av de som deltok, heter det videre i pressemeldingen.