Voldtektssiktede ungdommer løslatt

En 15 år gammel jente og to 16 år gamle gutter som er siktet for voldtekt av en jente i ungdomsskolealder på Nøtterøy i Vestfold, ble løslatt etter dommeravhør.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Siktelsene er opprettholdt. Alle de tre ungdommene er dessuten pålagt besøksforbud, sier politiadvokat Aud Sønderland i Vestfold politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Politiet mener de seksuelle overgrepene fant sted mandag ettermiddag i Teieskogen på Nøtterøy, utenfor Tønsberg.

– De tre siktede ungdommene fra Tønsberg-distriktet ble løslatt ut fra en totalvurdering etter avhørene tirsdag. Her har vi også tatt hensyn til de siktedes unge alder, sier Sønderland.

Ifølge politiet ble den fornærmede jenta tatt hånd om av politiet kort tid etter ugjerningen og brakt til undersøkelse ved overgrepsmottaket i Vestfold.

– På grunn av hennes unge alder, skal den fornærmede gjennom et dommeravhør i løpet av kort tid. Siden hun ennå ikke er formelt avhørt, vil vi ikke si noe om hva som eventuelt kom fram i avhørene av de tre siktede, sier Sønderland.

Politiadvokaten vil av samme grunn heller ikke svare på om noen av de tre har erkjent straffskyld.

I tillegg til avhørene, har politiet gjennomført tekniske undersøkelser på åstedet. Saken etterforskes av det nyopprettede teamet for seksuelle overgrep i Vestfold politidistrikt. (©NTB)