Svært få ber om hjelp til husleiebyks

Fra nyttår får rundt 3.500 husstander i Oslo inntil tredoblet husleia. Bare 180 av dem har meldt fra om at de trenger hjelp til å greie husleia.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når leiereguleringen av førkrigsboliger blir avviklet fra nyttår, skal beboerne kunne få et behovsprøvd tilskudd. Det gjelder for personer som er over 67 år, eller har bodd i huset i mer enn 20 år. Det er regjeringen og Oslo kommune som har gått sammen om overgangsordningen for å unngå at eldre tvinges til å flytte.

Ifølge Leieboerforeningen har bare 180 leieboere søkt, noe som kan ha flere forklaringer.

– Vi tror mange av leieboerne ikke har fått med seg at de kan søke om å få tilskudd. Mange er gamle og følger ikke med på internett eller i avisene, sier foreningens daglige leder, Lars Aasen.

Problemet er at det ikke fins noen oversikt over hvem ordningen omfatter, det må beboerne selv finne ut av.

Onsdag har kommunalminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) innkalt Leieboerforeningen til et møte for å diskutere situasjonen, bare få måneder før ordningen skal tre i kraft.

– Vi kommer til å be om at hele reguleringen blir utsatt, slik at den ikke gjelder fra nyttår. Det er fortsatt altfor mange uklarheter, og ordningen slår skjevt ut, sier Aasen til NTB.