Saab anklages for bestikkelser i Sør-Korea

Det svenske forsvarsprodusenten Saab mistenkes for å ha betalt bestikkelser i Sør-Korea, men selskapet avviser anklagene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sørkoreansk politi gjennomførte i september en husransakelse på Saabs kontor i Seoul og tok kopier av en rekke dokumenter som ble funnet.

Saab mistenkes for å ha forsøkt å skaffe seg sensitiv informasjon fra Security Management Institute (SMI), et statlig, militært forskningsinstitutt i Sør-Korea.

Saab avviser beskyldningene som grunnløse.

– Vi har ingen indikasjoner på at det fins noen som helst kobling til at vi skulle ha betalt for noen form for informasjon, sier kommunikasjonsdirektør Cecilia Schön Jansson.

Ifølge henne er ingen av de tre ansatte ved Saab-kontoret i Seoul, blant dem en svensk statsborger, mistenkt for noen forbrytelse.

Det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap melder ifølge franske AFP at Saab skal ha forsøkt å skaffe seg informasjon om et militært forskningsprosjekt som utreder mulighetene for å utvikle et sørkoreansk kampfly.

I denne sammenhengen anklages Saab for å ha forsøkt å skaffe seg informasjon om de to amerikanske rivalene Boeing og Lockheed Martin. (©NTB)