Mener stemmer befalte ham å drepe

47-åringen som er tiltalt etter drapet i Tysfjord i mars erkjenner ikke straffskyld. – Stemmer befalte meg å drepe, uttalte han i tingretten tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mannen ble først siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge, etter at den 68-årige Johannes Jacobsen døde av indre blødninger etter en slåsskamp i sitt hjem i Kjøpsvik i Tysfjord 7. mars i år.

I Ofoten tingrett er han nå tiltalt for drap. I rettssakens første dag erkjente han ikke straffskyld, men utelukker ikke at han drepte 68-åringen. 47-åringen forklarte at han mens han sov eller i det øyeblikket han våknet hørte stemmer som befalte ham å ta livet av 68-åringen, skriver NRK.

Mannen har en langvarig historie med psykiske lidelser og er uføretrygdet. Han var under psykiatrisk behandling under episoden han nå er tiltalt for, og retten skal avgjøre om han er strafferettslig tilregnelig.

– Realiteten er at min klient over svært lang tid har hatt en alvorlig diagnose. Når denne personen med jevne mellomrom gjennom journalene tydeligvis har hatt psykoser, er det min plikt å få fram det aspektet at denne personen var psykotisk under den aktuelle handlingen, sier mannens forsvarer, Trond Pedersen Biti.

Ifølge tiltalen slo og sparket 47-åringen sitt offer gjentatte ganger i kroppen og hodet. Han skal også ha slått hodet hans flere ganger mot en skohylle, og han skal ha fortsatt volden også etter at 68-åringen mistet bevisstheten. (©NTB)