Sulaiman Al Fahim (Foto: ENAQ/EPA)
Sulaiman Al Fahim (Foto: ENAQ/EPA)

Pompey har fått nye eiere

Portsmouth «takeover» er fullført.

Bunnlaget Portsmouth kan vente seg flere hundre millioner kroner til spillerkjøp når overgangsvinduet åpner igjen i januar.

For tirsdag formiddag bekrefter klubben at billionæren Ali Al-Faraj fra Saudi-Arabia har fullført sin takeover at den engelske Premier League-klubben. Han eier nå 90 prosent av aksjene i Pompey.

Forhandlet i lang tid
Tidligere Pompey-eier Sulaiman Al-Fahim har hatt samtaler med den nye eierens juridiske representanter i London den siste tiden, og en ny eieravtale er signert.

Offisielt er det Al-Farajs investeringsfirma Falcondrone Limited som har kjøpt 90 prosent av aksjene i klubben som spiller sine hjemmekamper på Fratton Park.

Al-Fahim beholder 10 prosent av aksjene, og vil gå inn i en rolle som styreleder. Peter Storrie fortsetter som administrerende direktør.

Bekrefter handelen
I en pressemelding på Portsmouths offisielle hjemmeside bekreftes handelen.

- Sulaiman Al-Fahim, eieren av Portsmouth FC, har solgt majoriteten - 90 prosent - til Falcondrone Limited, et firma som eies av forretningsmannen Mr Ali Al-Faraj fra Saudi-Arabia, heter det i meldingen fra klubben.

Den nye eieren har gjort det klart at han ønsker å investere flere hundre millioner kroner i Pompey, og ønsker å gjøre klubben til en av de beste i Premier League.

500 mill. i frisk kapital
Al-Fahim lovet forrige uke å sprøyte snaue 500 millioner kroner i frisk kapital inn i klubben. Det løftet står ved lag, selv om Al-Faraj har overtatt.

- Klubben kan fortsatt få tilgang til min finansiering som vil være klar om noen uker, 50 millioner pund som annonsert, sier han.