Alexander Aas spilte for Odd i perioden 1999 04. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)
Alexander Aas spilte for Odd i perioden 1999 04. (Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX)

Aas ba om lønnskutt

Strømsgodset-kaptein Alexander Aas (31) ba selv klubbledelsen om et lønnskutt på 35 prosent.

Spillere, støtteapparat og administrasjon godtok tidligere i sesongen et lønnskutt på ti prosent. Men nylig skrev Aas også et brev til SIFs administrerende direktør Tom Berntzen der han ba om å gå ytterligere ned i lønn, skriver Dagbladet. Aas er blant klubbens best betalte spillere.

– Med den kontrakten jeg hadde fikk jeg lyst til å skrive et langt brev til klubben og fortelle at jeg syntes klubben ble drevet fornuftig, men at lønnen min måtte ned for at vi skulle komme oss ned på et mer edruelig lønnsnivå. Den kontrakten jeg har skrevet under på nå innebærer at jeg går ned mellom 35 og 37 prosent i lønn, sier Aas til Dagbladet.

Aas hadde to år igjen av kontrakten med Strømsgodset, men har forlenget med to nye år. Dermed er han bundet til klubben fram til 2013.

Sportsdirektør Jostein Flo roser Aas.

– Alex er litt av en type. Jeg har ikke opplevd noe lignende så lenge jeg har jobbet i administrasjonen. Det er spesielt, og det viser bare at han skjønner mer enn sin egen lønn og det å gå på trening. Han er opptatt av klubben og hvordan den driver, og det er ufattelig viktig, sier Flo til Dagbladet. (©NTB)