ETTERLYST: Osam Erdem etterlyses for drapsforsøk. Politiet beskriver han som farlig.  (bildene er tatt i 2004 (v) og 2005).  (Foto: Politiet)
ETTERLYST: Osam Erdem etterlyses for drapsforsøk. Politiet beskriver han som farlig. (bildene er tatt i 2004 (v) og 2005). (Foto: Politiet)

Farlig voldsmann jages for drapsforsøk

Osman Erdem (33) var ute på prøve da han skal ha skutt en annen mann i ryggen. Nå etterlyses han av politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi anser denne personen som farlig, sier leder for volds- og sedelighetsseksjonen i Oslo politidistrikt Hanne Kristin Rohde til tv2nyhetene.no.

– Skjøt en mann i ryggen

Politiet gikk tirsdag ut med bilder av Osman Erdem og etterlyser han for drapsforsøk etter at han skal ha skutt en annen tyrker i ryggen utenfor et bilverksted på Grønland i Oslo 8. september. Han var da ute på prøve for en annen voldsdom.

Det befant seg tre menn i bilen og en av disse løsnet minst tre skudd mot fornærmede 35-åringen.

– Sjåføren meldte seg samme kveld, mens en annen person ble pågrepet to dager senere. Han sitter forsatt i varetekt. De har forklart seg på en sånn måte som gjør det grunn til å tro at den etterlyste mannen avfyrte skuddene, sier Rohde.

Politiet går ut med etterlysningen etter å ha fått en rettslig kjennelse for at den siktede mannen kan pågripes.

– Han har en rekke volds- og narkotikasaker mot seg. Det er på bakgrunn av disse vi mener han er en farlig person, sier Rohde til tv2nyhetene.no.

FARLIG: 33 år gamle Osman Erdem er domfelt flere ganger og politiet mener han har skutt en mann.  (Foto: Politiet)
FARLIG: 33 år gamle Osman Erdem er domfelt flere ganger og politiet mener han har skutt en mann. (Foto: Politiet)

Dømt for grov vold

Den 33 år gamle tyrkeren ble varig utvist fra Norge etter at han var med på å slå en mann ufør med jernstang. 3. april 2006 ble han i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i fire år og ni måneder.

Offeret ble varig ufør etter hendelsen som omtales som en hevnsak.

Innvandringsvedtaket brukte tre år på den endelige utvisningsvedtaket. Det er fattet endelig vedtak i Utlendingsnemnda om at han skal utvises - det skjedde først to måneder etter at han slapp ut på prøve.

Domfelt en rekke ganger

– Det er både trist og oppsiktsvekkende at en person som har utvisningsvedtak på seg etter en voldsdom kommer opp i enda en voldssak. Bare tilfeldigheter gjorde at skytingen på Grønland endte med et drapsforsøk og ikke et drap, sier Rohde til VG.

33-åringen ble registrert for flere straffbare forhold som innebærer grov vold og narkotika månedene før skuddene på Grønland. Erdem er tidligere domfelt tre ganger.

HER FALT SKUDDENE: En grønn Chrysler ble sett kjørende fra verkstedet i Grønlandsleiret 8. september 2009. En 35 år gammel mann ble skutt, men overlevde. Hendelsen skjedde kun et steinkast fra politihuset (Foto: TV 2)
HER FALT SKUDDENE: En grønn Chrysler ble sett kjørende fra verkstedet i Grønlandsleiret 8. september 2009. En 35 år gammel mann ble skutt, men overlevde. Hendelsen skjedde kun et steinkast fra politihuset (Foto: TV 2)