ØKT SIKKERHET: Midtrekkverk kan redde liv. (Illustrasjonsbilde). (Foto: TV 2)
ØKT SIKKERHET: Midtrekkverk kan redde liv. (Illustrasjonsbilde). (Foto: TV 2)

Krever midtdelere etter Flekkefjord-ulykken

Et ektepar døde momentant, mens en fem år gammel gutt døde søndag etter ulykken på E39 lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Folk i Flekkefjord krever midtdelere på E39 etter ulykken som krevde tre liv i helgen.

Mandag formiddag ble det kjent at gutten, som ble innlagt på Haukeland universitetssjukehus, ikke kunne reddes. Femåringen kom fra Holum i Mandal.

Ekteparet som omkom, var Marion Sandal Løkeland (53) og Trond Løkeland (57) fra Bergen.

Les også: Femåring døde etter bilulykke

Familien på sykehus

Hele familien til femåringen havnet også på sykehus.

Søsteren, ei sju år gammel jente, og den 35 år gamle moren er innlagt på Haukeland universitetssjukehus. Begge har lettere skader. Barnas 33 år gamle far ble sendt til Flekkefjord sykehus.

– Vi venter på rapportene etter de tekniske undersøkelsene av bilene og åstedet. Vi prøver å få en oversikt og har gjort flere avhør. Vi vil også se om det er nødvendig med flere vitneavhør, sier Siv Tveit ved Flekkefjord politistasjon til NRK.

Sier nei til midtdelere

Hun sier ulykken er en stor påkjenning for lokalsamfunnet, og selvsagt spesielt for de pårørende.

– Dette er en veldig tragisk ulykke som har gjort stort inntrykk på byens befolkning. Her på denne strekningen har det vært seks dødsulykker, sier ordfører Reidar Gausdal (V).

Vegvesenets distriktssjef Johan Mjaaland skjønner at ordføreren ønsker å gjøre noe etter den nye dødsulykken, men sier nei til midtdelere.

– Vi har andre strekninger med høyere trafikk og flere ulykker. Vi må prioritere der hvor effekten av midlene våre er størst, sier Mjaaland.

Les også: – Åtte av ti dødsulykker kan unngås med midtdeler

Forbikjøring som gikk galt

Ifølge politiet skjedde ulykken da den ene bilføreren mistet kontrollen ved en forbikjøring. Det skal ha vært kraftig regnværet i området da ulykken skjedde.

Bilen som kjørte østover kjørte forbi flere biler i et forbikjøringsfelt, men sjåføren strakk forbikjøringsfeltet lenger enn feltet og dermed kom det møtende trafikk. Sjåføren forsøkte å svinge inn i feltet igjen, men mistet kontroll over bilen og traff et motgående kjøretøy.

(TV 2/NTB)