Krever midtdelere etter Flekkefjord-ulykken

Folk i Flekkefjord krever midtdelere på E39 etter ulykken som krevde tre liv i helgen. Et ektepar døde momentant, mens en fem år gammel gutt døde søndag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag formiddag ble det kjent at gutten, som ble innlagt på Haukeland universitetssjukehus, ikke kunne reddes. Femåringen kom fra Holum i Mandal.

Ekteparet som omkom, var Marion Sandal Løkeland (53) og Trond Løkeland (57) fra Bergen.

Hele familien til femåringen havnet også på sykehus. Søsteren, ei sju år gammel jente, og den 35 år gamle moren er innlagt på Haukeland universitetssjukehus. Begge har lettere skader. Barnas 33 år gamle far ble sendt til Flekkefjord sykehus.

– Vi venter på rapportene etter de tekniske undersøkelsene av bilene og åstedet. Vi prøver å få en oversikt og har gjort flere avhør. Vi vil også se om det er nødvendig med flere vitneavhør, sier Siv Tveit ved Flekkefjord politistasjon til NRK.

Hun sier ulykken er en stor påkjenning for lokalsamfunnet, og selvsagt spesielt for de pårørende.

– Dette er en veldig tragisk ulykke som har gjort stort inntrykk på byens befolkning. Her på denne strekningen har det vært seks dødsulykker, sier ordfører Reidar Gausdal (V).

Vegvesenets distriktssjef Johan Mjaaland skjønner at ordføreren ønsker å gjøre noe etter den nye dødsulykken, men sier nei til midtdelere.

– Vi har andre strekninger med høyere trafikk og flere ulykker. Vi må prioritere der hvor effekten av midlene våre er størst, sier Mjaaland. (©NTB)