Taxi2 sjåfører sperret av Borggården på Rådhuset i Oslo tidligere i juni. Det var en  ulovlig protest mot Taxi2 som ikke har utbetalt penger til sjåførene sine.  (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)
Taxi2 sjåfører sperret av Borggården på Rådhuset i Oslo tidligere i juni. Det var en ulovlig protest mot Taxi2 som ikke har utbetalt penger til sjåførene sine. (Foto: Johannessen, Sara/SCANPIX)

Taxi 2-konkurs avvist i retten

Norges Taxiforbund og en rekke drosjeeiere tapte saken mot Taxi 2. Dermed blir ikke drosjeselskapet slått konkurs.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norges Taxiforbund og rundt 20 drosjeeiere som har brutt ut av Taxi 2, begjærte Taxi 2 konkurs fordi de mente selskapet skyldte eierne flere millioner kroner. I to kjennelser fra Oslo byfogdembete (tidligere skifteretten), blir alle konkurskravene imidlertid avvist.

En av begrunnelsene fra retten er at det er usikkert hvor mye penger selskapet egentlig skylder drosjeeierne. Drosjeeiernes pengekrav var på totalt rundt 5 millioner kroner. Norges Taxiforbund ga Taxi 2 frist til 15. juni for å utbetale pengene, men selskapet etterkom ikke kravet.

Ifølge Taxi 2s profilerte styreleder Henning Holstad skylder drosjeeierne Taxi 2 minst like mange penger.

– Drosjeeierne har kontraktsstridig brutt sine forpliktelser overfor Taxi 2, med den følge at selskapet har lidd store tap. Tapene drosjeeierne har påført selskapet overskrider kravene fra drosjeeierne, sier Holstad. (©NTB)