Freddy dos Santos (Foto: TV 2/)
Freddy dos Santos (Foto: TV 2/)
Jørgen Horn
Jørgen Horn
Jørgen Horn (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)
Jørgen Horn (Foto: Sigurdsøn, Bjørn/SCANPIX)

- Loppet Rekdal og ble vraket fra laget

Se Vålerengas Freddy dos Santos fortelle historier fra sitt fotballiv.

I selvbiografien «Mitt liv som ganske god fotballspiller» har Freddy dos Santos samlet morsomme historier mellom to permer. 210 sider med lun humor der flere får passet påskrevet.

- Berre får litt, men han går i pluss. Kjetil Rekdal fyr litt tyn. Det samme gjelder for noen agenter. Og Petter Myhre. Men jeg håper folk ser det humoristiske i denne boka og ikke er på utkikk etter skandalene, sier en lattermild dos Santos til TV 2 Sporten.

Vraket Horn er pokertap
Dos Santos leser selv fra boka der han forteller om hvorfor daværende Vålerenga-spiller Jørgen Horn aldri fikk sjansen på laget.

- En dag kom Rekdal på treningsfeltet og klagde på at han tapt så utrolig mye penger på poker på nettet. «Jeg gjorde det bra lenge, men så var det en hånd som gikk til helvete. Jeg tapte alle pengene», forteller dos Santos.

Hør dos Santos fortelle historien i videovinduet over!

Se flere historier nederst i artikkelen.

- Litt seinere kom den unge midtstopperen Jørgen Horn, og han hadde også en historie. Han hadde også spilt dagen før: «Det var en kløne jeg spilte mot, som gikk på en finte jeg gjorde. Han var helt elendig, så jeg loppet ham for masse penger.» Han var ikke tilstede da Rekdal fortalte sin historie, men vi andre skjønte opplegget.

- Rekdal hadde tapt masse penger til junioren, uten at de visste at det var hverandre de spilte mot. Alle som satt rundt Jørge la to og to sammen. Rekdal synes ikke det var fullt så gøy. Jørgen spilte ikke et minutt det året.

- Det stemmer ikke
Kjetil Rekdal mener Dos Santos dikter litt for fritt etter hukommelsen

- Det stemmer ikke. Det kan godt hende han spilte mot meg en gang, men jeg har ikke tapt mye på poker, sier Rekdal til TV 2 Sporten.

Han understreker også at det ikke var på grunn av pokertap at Horn ikke fikk spilletid.

- Selvfølgelig var det ikke det. At han ikke spilte hadde ikke noe med det å gjøre. Jeg tror ikke en gang at han var i A-stallen da, sier Rekdal.

- Regner med han sender meg en kopi
Han tar imidlertid dos Santos’ historier med godt humør.

- Det er hver sin måte å fortelle en historie på. Jeg regner med han sender meg en kopi når han både bruker og misbruker navnet mitt, humrer Rekdal.

Her kan du lære om TV 2-ekspert Petter Myhres mørke side, og finne ut hvorfor det kom litt overraskende på VIF-spillerne da han ble ekspert på TV:

349107

Finn ut hvem som er verdens dårligste til å ta selvkritikk:

349109

Her er den sjokkerende sannhetene om allmennkunnskapen til ungguttene på Vålerenga:

349108

Og til slutt - en garderobeanekdote:

349106