Sir Alex Ferguson  (Foto: Nigel Roddis/REUTERS / SCANPIX)
Sir Alex Ferguson (Foto: Nigel Roddis/REUTERS / SCANPIX)

FA etterforsker Fergusons dommerslakt

Slaktet dommerens fysiske form.

Sir Alex Ferguson var ikke nådig mot dommer Alan Wiley etter uavgjort mot Sunderland på Old Trafford, og slaktet Wileys angivelig altfor dårlige form.

Etterforskes
- Det var helt latterlig. Han spaserte opp (mot midten) ved det andre målet for å hvile seg. Han var ikke i god nok form for å dømme en kamp på dette nivået. Tempoet i denne kampen krevde en dommer i toppform. Det var ikke han, raste skotten.

Nå har FA bestemt seg for å etterforske Fergusons kommentarer, og United-manageren kan også få trøbbel for måten han oppførte seg på overfor fjerdedommer Mike Dean.

Ferguson kjeftet på ham flere ganger i den andre omgangen, og må forklare seg overfor FA innen neste tirsdag.

Taktisk?
Ifølge Sky Sports har det blitt spekulert i at skottens oppførsel er taktisk, og at han forsøkte å få oppmerksomheten vekk fra det som var en dårlig kamp fra Uniteds side.

Et Anton Ferdinand-selvmål på overtid var det som reddet ett poeng for United i oppgjøret, men United måtte gi fra seg serieledelsen til Chelsea, som slo Liverpool 24 timer senere.

Allardyce etterforskes også
Blackburn-manager Sam Allardyce etterforskes også. Allardyce var rasende etter at dommer Peter Walton ikke blåste på det som virket som et soleklart straffespark da Thomas Vermaelen felte David Dunn.

Da Dunn ble felt ledet Arsenal 3-2, og det ble til slutt 6-2 på Emirates.

- Vi kan dessverre ikke gjøre noe med det, men jeg er nødt til å si det offentlig - og spesielt til dommersjefen. Du må stanse det. Du må. Du kan ikke la dette fortsette, sa en frustrert Allardyce etter kampen.