KORRUPT: Silvio Berlusconis selskap Fininvest er funnet skyldig i korrpusjon av en domstol i Milano. (Foto: Filippo Monteforte)
KORRUPT: Silvio Berlusconis selskap Fininvest er funnet skyldig i korrpusjon av en domstol i Milano. (Foto: Filippo Monteforte)

Berlusconi-selskap dømt for korrupsjon

Fininvest dømt til å betale over seks milliarder kroner i erstatning etter bestikkelse av dommer.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nyhetsbyrået Reuters melder mandag at en domstol har fastslått at Italias statsminister Silvio Berlusconi var delvis ansvarlig for korrupsjon begått av hans medieselskap Fininvest på 90-tallet.

Domstolen i Milano mener dermed at Berlusconi hadde et ansvar for det som skjedde da Fininvest overtok bok- og tidsskriftskonsernet Mondadori på 90-tallet.

Kolossal erstatning

Silvio Berlusconi er som daværende administrerende direktør for Fininvest medskyldig i korrupsjonssaken i forbindelse med overtakelsen av Mondadori, heter det i rettsdokumentene som nyhetsbyrået har fått se mandag.

Fininvest er av domstolen i Milano dømt til å betale svimlende 750 millioner euro, eller rundt 6,3 milliarder kroner, i erstatning til det konkurrerende selskapet Compagnie Industriali Riunite (CIR).

Ingen kommentar

Erstatningsbeløpet på flere milliarder skal ifølge CIR dekke skadene selskapet ble påført etter at en dommer lot seg bestikke.

Silvio Berlusconis kontor har ennå ikke kommentert dommen, og selskapet Fininvest sier i en kommentar at avgjørelsen er «dypt urettferdig», ifølge Bloomberg News.

Marina Berlusconi, som er Fininvests sjef og statsministerens datter, sier ifølge nyhetsbyrået AFP at selskapet akter å anke avgjørelsen.