Saab 9 5 Aero stv 04 bakfra
Saab 9 5 Aero stv 04 bakfra

Saab får nytt liv i Kina?

De siste ryktene sier at kinesiske BAIC vil ta med seg verktøy og produksjonslinjer - og fortsette med 9-5 i Kina.

Situasjonen rundt Saabs framtid er fortsatt usikker. Forhandlingene pågår for fullt - samtidig forteller svenske Teknikens Värld at kinesiske BAIC jobber med planer om å flytte produksjonen av dagens 9-5 til Kina.

BAIC (Beijing Automotive Industry Corporation) kjøpte seg nylig inn i Koenigsegg Group, selskapet som forsøker å overta Saab. Her jobbes det nå for harde livet med å få på plass tilskrekkelige lånegarantier. Uten disse ser det mørkt ut både for overtagelsen, og Saabs framtid.

Gammel bilmodell

Ifølge Teknikens Värld skal kineserne har kommet langt i å utrede mulighetene for å flytte produksjonen av dagens Saab 9-5 til Kina. Det vil i såfall være snakk om å ta med både verktøy og produksjonslinjer. Dessuten må BAIC avklare bruk av teknologi med GM.

Test av Saab 9-5 kan du lese her:

9-5 er en svært gammel bilmodell med snart 13 år på baken. Det gjør nok forhandlingene med GM langt enklere enn om dette skulle vært topp moderne teknologi. Samtidig er dette en bil som er blitt mye oppdatert underveis.

Den er gammeldags sammenlignet med de aller fleste konkurrentene, men fortsatt har den kvaliteter som gjør at den kan hevde seg brukbart hvis bare prisen er lav nok.

Det lokale markedet

Kostnadsnivået i Kina kan sørge for akkurat det. Og uansett vil hjemmemarkedet være det klart største. Det er ukjent om bilen i såfall vil bli solgt som en Saab eller om kineserne vil velge å bruke egen merkevare.

Ny Saab-sensasjon - se bildene av nye 9-5 her:

I dag produseres en rekke bilmodeller på lisens i Kina. Og det er også mange eksempler på modeller som har blitt flyttet til Kina når livsløpet egentlig har vært over.

Et eksempel som ligner mye, er det som skjedde med Rover 75 da Rover-fabrikken gikk konkurs i 2005. Både 75 og søstermodellen MG ZT fikk nye liv i Kina og produseres fortsatt som nybiler for det lokale markedet.

Lyst på brukt Saab? Her finner du alle modellene:

Saab-9-5-interiør-08
Saab-9-5-interiør-08