Crispy SS liten
Crispy SS liten

Tilbaketrekker potetgull

Allergikere kan få magesmerter, diaré og oppkast av Snack a Jacks Crispy Savoury Salted.

Potetgullet tilbaketrekkes med øyeblikkelig virkning fordi produktet ikke er merket med mysepulver fra melk i innholdsdeklarasjonen.

Derfor kan produktet være skadelig for melkeallergikere, ifølge distributør Jensen & Co.

-Det er viktig at et produkt er merket riktig nettopp på grunn av at allergikere skal kunne lese seg fram til nettopp dette, sier seniorinspektør Kjersti Hartig, ved Mattilsynets distriktskontor for Romerike til TV2 hjelper deg.

Symptomer

Melkeallergi kan gi magesmerter, diaré og oppkast. Symptomene kan også være pusteproblemer, og i de alvorligste tilfellene av allergi kan allergi gi blodtrykksfall og anafylaktisk sjokk, ifølge informasjon fra nettsiden til Opplysningskontoret for meieriprodukter, melk.no.

-Når Snack a Jacks Crispy Savoury Salted er på plass i butikkhyllene, vil produktet være merket i henhold til gjeldende regelverk, opplyser markedssjef Stine Fadum-Aas hos Jensen & Co i en pressemelding.

- De kan ha produktet i butikken, så lenge produktet er merket korrekt, sier Hartig i Mattilsynet.

-Det er ikke noe galt med Snack a Jacks Crispy Savoury Salted. For folk flest er det overhodet ingen fare forbundet med å spise potetgullet. Det er melkeallergikere som bør unngå dette produktet, uttaler Fadum Aas hos Jensen & Co i pressemeldingen.

Produktet kan leveres tilbake i butikken for å få pengene igjen.