25 år gammel flyvertinne døde av hudkreft

Brukte fritida på å sole seg på strender rundt omkring i verden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hayley Birch jobbet som flyvertinne for Virgin Atlantic i fire år. Som flyvertinne fikk hun muligheten til å sole seg på strender i Dubai, Australia, Las Vegas og Hong Kong.

Startet med en føflekk

I desember 2007 oppdaget den solglade briten en føflekk på låret. Da hun dro til legen for å få den undersøkt, viste det seg at det var en kreftartet føflekk, og den ble fjernet, melder Daily Telegraph.

Seks måneder senere fant 25 år gamle Hayley en klump i lysken. Klumpen ble også fjernet, men kreften dukket på ny opp i magen, i nakken og i armhulene.

– Hun var flink til å smøre seg

Etter en 18 måneders kamp mot kreften, døde hun fredag, dagen før hun hadde arrangert et veldedighetsball til inntekt for forskning på hudkreft.

– Hun var glad i å sole seg, og brukte gjerne fritida på å sole seg mellom flyginger. Hun fikk antakeligvis mer sol enn folk flest. Men hun var naturlig brun i huden og overdrev aldri. Hun var veldig påpasselig med å smøre seg inn, og passet på at hun aldri ble brent, fortalte moren under tilstelningen lørdag.

Pass på føflekkene

Ifølge Hudlegekontoret vil føflekkskreft være den hyppigste årsaken til kreftdød i verden om 30 år, hvis økningen i antall tilfeller fortsetter i samme tempo.

Ved tidlig diagnose og behandling er det gode utsikter for å bli helt frisk. Hudkreft kan være både helt uskyldig til dødbringende.

Husk å sjekke føflekkene dine med jevne mellomrom, og være oppmerksom på forandringer i form og farge.

Her kan du lese hvilke forandringer du bør være oppmerksom på.