SCORET MÅLENE: Aalesunds Pablo Herrera (t.h.) i duell med Malick Mane under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sandefjord på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)
SCORET MÅLENE: Aalesunds Pablo Herrera (t.h.) i duell med Malick Mane under eliteseriekampen i fotball mellom Aalesund og Sandefjord på Color Line Stadion i Ålesund søndag kveld. (Foto: Ekornesvåg, Svein Ove/Scanpix)

Herrera reddet Aalesund-poeng

Aalesund er et skritt nærmere sikker plass i Tippeligaen.

Aalesund - Sandefjord 1-1 (1-1):

Color Line Stadion/Bergen (TV 2 Sporten): Hele Ålesund er i cupfinale-stemning, men trener Kjetil Rekdal har hele tiden hevdet at det er ingen grunn til å feire om klubben ikke redder plassen i Tippeligaen.

Se Aalesund forberede seg på cupfinale i videovinduet her:

348789

Søndag var det duket for en liten «cupfinale» for Rekdals menn i Tippeligaen.

- Må vise vi takler suksess
Nedrykksrival Sandefjord var på besøk, og Rekdal sa før kampen at Aalesund burde vinne denne kampen for å være sikre på å redde plassen i Tippeligaen.

- Kravene og forventningene til oss blir større og større jo bedre vi presterer. Det er jo også slik vi ønsker å ha det. Jeg er for så vidt ikke bekymret for at vi skal mangle tenning eller spille dårlig, men samtidig er dette en kamp der vi må bevise at vi takler suksess, sa Kjetil Rekdal til lokalpressen før kampen.

Men Sandefjord ville ikke gi Aalesund en hjelpende hånd i kampen for å overleve.

Se Manes 1-0-scoring (artikkelen fortsetter under):

348840

Etter en sjansefattig førsteomgang dukket Malick Mane opp tre minutter før pause og sendte gjestene opp i 1-0-ledelse. Scoringen var Manes sjuende for sesongen.

En tydelig irritert Kjetil Rekdal på sidelinjen sendte sine disipler rett i angrep – og det ga uttelling.

Pablo Herrera dukket opp og dunket inn 1-1 like før dommeren blåste pausesignalet.

Se Herreras 1-1-scoring (artikkelen fortsetter under):

348842

Søvndyssende andreomgang
Etter hvilen fikk 9643 tilskuere se en tam forestilling fra begge lag. Omgangen endte uten scoringer – og dermed ble det poengdeling.

- I andre omgang har det ikke skjedd noe av interesse. Folk på tribunen drar jo frem avisen for å få litt avkobling, for dette var kjedelig, konstaterte en skuffet TV 2 SPORT-kommentator Tor Hammerø underveis i kampen.

Og:

- En kan i hvert fall forvente at Aalesund kjemper og viser innsats foran eget publikum. Det er det ikke mye av nå, mente han.

- Trenger flere poeng
Aalesund har med sine 32 poeng dermed ikke sikret seg plassen i Tippeligaen, mens Sandefjord på sin side trolig kan forberede seg på å spille i Norges øverste divisjon også neste sesong.

- Vi må ha tre-fire poeng til for å være trygge, sa Aalesund-trener Kjetil Rekdal til TV 2 Sporten.

Med sine 36 poeng er plassen langt på vei sikret for Sandefjord.

Se tabellen og kampfakta fra Aalesunds oppgjør mot Sandefjord her