Leverkusen til topps

Leverkusen knuste et Nürnberg-lag uten skadde Håvard Nordtveit 4-0, og topper tabellen i tysk Bundesliga fotball.

Stefan Kiessling (Foto: HENNING KAISER/AFP)

Toni Kroos ga hjemmelaget ledelsen med et frispark allerede etter et drøyt minutts spill, og siden var det liten tvil om hvor poengene ville havne.

Simon Rolfes doblet ledelsen på straffespark før Eren Derdiyok og seriens toppscorer Stefan Kiessling økte hver sin gang.

- Vi spilte fremragende fotball i perioder, og vi tok ikke foten av gasspedalen selv da vi ledet 3-0 ved pause, sa trener Jupp Heynckes.

Leverkusen er tre poeng foran Hamburg, som møter tabelljumbo Hertha Berlin søndag. Nürnberg er nest sist på tabellen.

Schalke er på tredjeplass etter sin 2-0-seier over Eintracht Frankfurt fredag, mens Bayern München ble hektet ytterligere av med 0-0 hjemme mot Köln lørdag. Louis van Gaals menn er på 7.-plass, åtte poeng bak Leverkusen.

Tidligere Bayern-spiller Lukas Podolski og hans lagkamerater fikk med seg et heldig poeng.

Bastian Schweinsteiger nikket i tverrliggeren allerede etter 10 minutter, og en ny nikk rett før pause traff lagkamerat Miroslav Klose og deretter målstengene. (©NTB)